אני הזמנתי תכשיט בסניף מקומי של חברת תכשיטים ושלמתי כל סכום של העסקה באותו הרגע ע" כרטיס מתנה ומזומן. ע"י מוכרת נאמר לי שאקבל את המוצר כעבור 3 שבועות ממוצע, אך כשהתקשרתי לבדוק האם מוצר הגיעה לחנות התברר שתאריך קבלת המוצר הוא חודש ולאפחות ימנהלת חנות לא יכלה להסביר למה העובדת שלה דיברה על 3 שבועות. אך גם אחרי חודש לא הצלחתי לקבל את המוצר אלו רק בעוד שבוע ימים. אבל נהנתי מהתכשיט בסך הכל יומיים כשגליתי שהוא התקלקל. שוב חזרתי לחנות איפה מסרתי אותו לתיקון לעוד שבועיים שחלפו לפני כשבוע. בחנות נאמר לי שלא יכולה לקבל החזר כספי, משום שחלק גדול מהעסקה שולם בכרטי מתנה. כיצד יכולה לבטל את עסקה? אם יש אפשרות להחזר כספי משום שהחברה לא עומדת על התחייבויות?
שלום,
על פי סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן ביטול עיסקה, אכן לא ניתן לקבל החזר כספי על פי תקנות אלו כאשר מדובר על עסקה ששולמה בכרטיסי מתנה, אך בהחלט ניתן לתבוע את בית העסק ולבטל את העסקה על פי חוק החוזים, שהרי את רכשת מוצר ולפיכך את צריכה לקבל מוצר תקין. במידה והמוצר שרכשת אינו תקין, זכותך לבטל את העסקה על פי חוק החוזים.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר