שלום,
ביתי נרשמה לקורס פסיכומטרי ביום שלישי אחרי שהתקימו כבר 2 פגישות שהיא לא היתה בהן. (הרשמה מאוחרת) היא אמורה היתה להתחיל ביום חמישי.
ביום רביעי בעלי לקח ספרים עבורה והוחתם על טופס סטנדרטי מבלי שהוסבר לו דבר על ביטול אפשרי.
ביום חמישי ביתי החליטה לא לגשת לבחינה והדיעה למכון על ביטול.
ז"א מה שהיה הוא שהיא רק אמרה שהיא רוצה ללמוד, לקחה ספרי הכנה ולא השתתפה בשום שיעור.
הם דורשים 40% דמי ביטול כי הקורס כבר התחיל.
אבל:
1. הם לא מסרו מידע על ביטול ב 40 %
2. היא נרשמה יומים לפני שביטלה.
3. לא היתה שום פגישה בזמן שהיתה רשומה.
מה עושים?
האם דרישתם מוצדקת?
תודה רבה.
שלום,
האם בתך חתמה על מסמך כלשהוא (חוזה או הסכם) ? במידה וכן עליכם לבדוק כיצד מתייחס ההסכם לעניין זה ומה הוא קובע. כמו כן אני מציע לכם לקרוא את חוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים הקשור לעניינכם.
במידה ואין חוזה בכתב ביניכם, יש צורך לבדוק מה הוצג לבתך בעל פה כאשר נרשמה.
כדי שאוכל להעריך את סיכויי התביעה בעניין זה עליי לקבל פרטים נוספים מעבר לדברים שכתבת כאן.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ביום רביעי כשבעלי בא לקחת את הספרים החתימו אותו על מסך מחשב. לא נתנו לו שום נייר, לא נתנו לו לקרוא על מה הוא חותם ולא אמרו לו שום דבר בע"פ לגבי מדיניות ביטולים.
לפי החוק ולפי מה שהוא הוחתם אחרי תחילת הקורס דמי ביטול הם 40% אבל היא נרשמה אחרי שהקורס כבר התחיל ו 2 מפגשים כבר היו. בזמן שהיו 2 מפגשים היא לא היתה רשומה. אומנם הקורס התחיל אבל לא עבורה.
הנימוקים שלי הם בעיקר:
1. לא אמרו לנו מה מדיניות הבטול.
2. החתימו על גבי מסך מחשב בלי לתת שום נייר לקרוא לפני או אחרי החתימה. אין לנו ההעתק.
3. הקורס התחיל אבל לא עבורה. היא נרשמה אחרי ש 2 פגישות כבר היו. היא לא נכחה בשום פגישה. נרשמה ביום שלישי וביטלה בחמישי בלי שום פגישה.
האם יש לנו "קייס"?
המשך לתשובתך,
1. לא יכול להיות שלא אמרו לכם מהי מדיניות הביטול אם בתך ו\או בעלך חתמו על מסמך. אני מציע שתבקשי את המסמך מהמכון ותקראי את הכתוב בו. יכול להיות שלא קראתם את המסמך למרות שחתמתם עליו ?
2. אז מה אם החתימו את בעלך על מסך מחשב, עדיין צריך לקרוא את מה שכתוב לפני שחותמים ולא סתם ככה חותמים בלי לקרוא או לשאול על מה.
3. זה שבתך בחרה להירשם לקורס אחרי שהוא התחיל זה לא אומר שהקורס לא התחיל. הקורס התחיל (זה לא משנה אם עבור בתך או לא) העובדה שהקורס התחיל ובתך בחרה להירשם לקורס לאחר שהתחיל.
שוב כדי לבחון את הסיכויים והאם יש במקרה זה קייס עליי לקרוא את המסמכים עליהם חתמו בתך ובעלך.
1. לא אמרו לנו מה מדיניות הביטול.
2. בעלי מיהר ולכן לא קרא. זאת אכן היתה טעות.
3.נכון
תודה רבה.
את מוזמנת לשלוח לי את המסמכים הרלוונטים וכך אוכל להעריך את סיכוייך וליעץ לך מה ניתן לעשות.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר