שלום,
תבעתי את חברת מנורה בתביעות קטנות כנגד אי תשלום נזק בגין אובדן טבעת. אי הסכמתם לתשלום נובעת לטענתם כיוון שלא הוכחה האבידה ולשם כך הם מסתמכים על חו"ד של חוקר הביטוח שישב עם אישתי שאל וקיבל תשובות. ביקשתי מהם לקבל את הפרוטוקול בו הם החליטו לדחות את טביעת הביטוח וכן את חו"ד החוקר על מנת שאוכל לחקור אותו במהלך הדיון. הם סירבו בטענה שהתיק נמצא בבית המשפט ורק שם הם יעבירו את החומר אלי. בדיון שהתקיים הגיש נציג הנטבעת לרשם את דוח החוקר כמסמך חסוי. מאחר והדיון נדחה למועד אחר הוא ציין בפניהם שעליהם להגיש את המסמך לבית המשפט כמה ימים לפני הדיון על מנת לאפשר לרשם לקרוא את הדוח לפני הדיון. שאלתי היא האם אני לא רשאי לדרוש לקבל לידי את דוח החוקר על מנת להתכונן ולחקור אותו על ממצאיו שהרי אוכל לעשות כך רק על סמך עדותו במהלך הדיון ללא הכנה מראש וזאת על בסיס העיקרון של חקר האמת , ושקיפות הדיון? האם לא היו חייבים לצרף את דוח החוקר כחלק מכתב ההגנה שלהם אם בכוונתם להסתמך עליו? ברור לי שהם מתכוונית להסתמך עליו לאור העובדה שהוא מגיע כעד מטעמם לדיונים. ראיתי את ההחלטה בעניין דומה בהחלטה בעניין שמעון אוחיון נגד אטי אלמקיאס. אודה לתשובתכם. יעקב
שלום יעקב,
בהחלט זכותך לראות את כל החומרים והראיות שיוצגו בבית המשפט ו\או צורפו לכתב ההגנה, אלא אם השופט נתן החלטה אחרת בעניין.
אני מציע לך לפנות לשופט באמצעות בקשה מסודרת ולבקש לראות את המסמכים הרלוונטים או שיקבע כי המסמכים חסויים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר