חייבו את הוריי על מוצר שכלל לא קיבלו \ביקש-מעולם לא הותקן בביתם .. חצי שנה אחרי הניתוק הטוטלי משרותי הוט קיבלו חיוב דרך משרד עו"ד על זוג מגדילי טווח שכביכול קיבלו מהוט בניגוד לכל הגיון כי הרי לא קיבלו מעולם מהוט ראוטר (WIFI) ולכן מה ההיגיון להזמין מגדיל טווח אות WIFI(שיקר בהרבה מכל חנות אלקטרוניה בארץ)..
עכשיו על בסיס "לך תוכיח שאין לך אחות" אתה מוצא את עצמך משלם על מוצר שמעולם לא הזמנת \קיבלת..ביקשתי מהמנהלת שירות בהוט לשלוח בדואר את "האסמכתא" שהיא טוענת שנחתמה ע"י הלקוח על מנת לבחון האם החתימה קיימת.
השאלה שלי היא האם קיים תקדים משפטי בנושא שאזרח נתבע לשלם על מוצר שמעולם לא הזמין או קיבל ? והאם חוקי מבחינת חברה לחייב כספים מבלי להגיש הוכחה שאכן הצרכן ביקש ואישר את קבלת המוצר כי על הבסיס הקיים הם יכולים לטעון שהתקינו ג'יקוזי וכל שנותר לצרכן לעשות זה לסתום את פיו ולשלם עד צאת נשמתו.
שלום,
אתה בהחלט צודק בדברים שהצגת. אף חברה לא יכולה לגבות כספים או לבקשם מבלי שהציגה אסמכתא לעניין והוכיחה שאכן קיים חוב כספי.
בהחלט קיימים פסקי דין בעניין והם רבים ובכל מקרה מעשי החברה לא חוקיים שאז הם היו יכולים לטעון שאתה חייב להם גם מיליון שקל בלי להוכיח ואז היית צריך לשלם להם את הסכום המבוקש בלי כל הוכחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
השאלה שלי נוגעת למקרה הפרטי שלי בנושא הוט שמחייבת לקוחות על מוצרים שלא רכשו..
האם צריך לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות או שאולי עדיף לעשות את זה בבית משפט אחר ובייצוג יותר רציני?
בכל אופן שתי שאלות ברשותך:
1.האם תמליץ על עו"ד מייצג בתביעות קטנות\או להפוך את התביעה ליותר ציבורית ושם בוודאי צריך עו"ד?
2.האם אפשר לקבל הערכה כספית על גובה השכר לטרחת עו"ד -אחוזים מהתביעה או שיש סכום קבוע
שלום,
אני עוסק בתחום של תביעות קטנות ולא בתביעות ייצוגיות. במידה ותרצה מס' טלפון של עו"ד בתחום התביעות הייצוגיות, כדי שהוא יוכל להעריך את סיכויי תביעתך בתביעה ייצוגית, צור איתי קשר ואשמח להעביר אליך טלפון של עו"ד בתחום של תביעות ייצוגיות.
כדי שאוכל להגיד לך מה עדיף (הגשת תביעה קטנה או ייצוגית) עליי לקבל מידע נוסף בעניינך כדי לבחון את הדברים ברצינות.
ותשובה אחרונה, כל עו"ד פועל בדרך אחרת בעניין תשלום שכר טרחה ולכן יהיה עליך לברר זאת מול עו"ד או לחפש את עו"ד המתאים לך בעניין זה.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר