שלום
רכשתי רכב חדש וקיבלתי אותו לפני שבוע בערך
במעמד המסירה התלווה אליי נציג נחברה ועברנו על הציוד שיש ברכב ועל הציוד שבתוך הרכב קיבלתי הסברים.
את הרכב לא בדקתי מבחוץ בקפידה הסתכלתי פחות או יותר לא התעמקתי בחוץ הרכב.בכל מקרה הנציג החתים אותי על טופס שבו כתוב:שקיבלתי את הרכב תקין
ונראה שהרכב נמסר בשלמותו ללא פגמים(לא בדיוק באותם מילים)
בכל מקרה בספר הרכב כתוב:שהחברה משקיעה מאמצים על מנת שהרכב יצא מהחברה לאחר בדיקות קפדניות אך יכלו למאוד להיות שיתגלו פגמים כאלה ואחרים ע"י הלקוח שחמקו מהביקורת של החברה.על הלקוח לדווח ליבואן בתוך 7 ימים מיום המסירה.באותו יום שנמסר לידי הרכב כבר גיליתי באאותו היום קילוף של צבע.לקח כמה ימים עד שהעברתי מבט קפדני על חוץ הרכב.
בכל מקרה כשגיליתי קילופים נוספים שמאוד קשה לראות אותם במבט רגיל
צריך ממש להתקרב בשביל לזהות הודעתחי למנהל הסניף שממנו נמסר לי הרכב.
מה גם שבמפרט הטכני ודגם בספר הרכב היבואן מדווח כי המראות החיצוניות הם בצבע הרכב לבסוף קיבלתי מראות שחורות רגילות ולא בצבע הרכב.
כמו כן קיבלתי את הרכב עם 20ק"מ.
טרם קיבלתי את תגובת החברה לליקויים.
רציתי לשאול האם יש מקום לתביעה?על מה שנכתב לעיל?
והאם יש מקום לדרוש מהחברה להחליף את הרכב?(הן במסגרת פשרה והן במסגרת תביעה
תודה
שלום,
בכללי אומר שבמידה ורכשת מוצר חדש (במקרה שלך רכב) והמוצר לא הגיע תקין, לא הגיע בצבע המתאים או כל בעיה אחרת, בהחלט יש מקום להגיש תביעה בשל כך, אלא אם כן נאמר אחרת בהסכם/חוזה ביניכם (כמו לדוגמא שבמידה ויתגלו פגמים הם יתוקנו על ידי החברה וכדומה).
אני מניח שהרכב החדש שרכשת הוא במחיר של מעל לסכום המקסימאלי של תביעות קטנות ולכן יהיה עליך לבחון את ההשלכות וההוצאות המשפטיות הנוספות שיהיו לך בהגשת וניהול תביעה משפטית בבית המשפט.
יתכן כי בסופו של יום לא יהיה לך כדאי להגיש תביעה, אך זה בהחלט שיקול שלך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר