שלום,
קיבלתי ערכת מתנה ליום ההולדת שנקנתה במזומן בסכום של 70 ש"ח. הערכה הייתה מורכבת מ 2 מוצרים וערכו של כל מוצר נמוך מ 50 שח.
כאשר באתי להחזיר את הערכה ולהזדכות עליה נאמר לי כי אין באפשרותי להחזיר את המוצרים ולקבל החזר כיוון שמחיר כל אחד מהמוצרים נמוך מ 50 שקלים וכי ניתן לקבל רק זיכוי.
האם זה נכון?
שלום,
במידה והמוצרים נרכשו ביחד, ערכם מעל 50 ש"ח (שולמו עליהם 70 ש"ח) ואת מעוניינת להחזיר את 2 המוצרים ומציגה קבלה/חשבונית לחנות, אין כל סיבה שלא יחליפו לך והכל על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה).
או במילים אחרות אם את עומדת בתנאיי התקנות (ולפי מה שאת מתארת את כן), החנות חייבת לפעול על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שוחחתי עם שירות הלקוחות של החברה ונאמר לי שם שכיוון שמדובר במוצרי קוסמטיקה ניתן להחזיר את המוצרים אך לא לקבל מזומן אלא רק זיכוי כיון שהחוק אוסר על החזרת מוצרי קוסמטיקה. שזה קצת מבלבל - מזומן לא אבל זיכוי כן. מדובר בסך הכל בבבקבוק קרם גוף ופילינג באריזה סגורה שלא פתחתי! ובעלים ריחניים.
הדבר מוזר כיון שרשתות רבות למוצרי טיפוח וקוסמטיקה מתירות על החזרת המוצרים וקבלת מזומן.
מה ניתן לעשות?
מה שמציגים לך אינו נכון ואף מנוגד למה שקובעים סעיפי החוק.
אני שוב ממליץ לך להסתכל בחוק הרלוונטי (תקנות הגנת הצרכן - ביטול עיסקה). על החנות לעמוד בתנאיי החוק.
שלום,
להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בגין ביטול עסקה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר