לפני כשנה וחצי רכשתי דלתות פנים חדשות לביתי המחיר כלל פרוק והרכבת החדשים, אך על ידי מתקין עצמאי אך לפי המלצת המוכר. לפני כשבוע הבחנתי כי באחת הפינות התחתונות התחילה התפוררות של הדלת , התקשרתי למוכר והוא אמר לי שזה לא בעיה שלו כי עברה יותר משנה ובכלל אין אחריות על נזקים שנוצרו בגלל מים. בדקתי את הסכם הרכישה בינינו וראיתי מספר סעיפים , ואציין את אלו הנוגעים לעינייננו
1-דלתות כמוצרי עץ עלולים להפגע משימוש בלתי סביר במים ולכן אינה אחראית.
2- מוסכם בזאת כי הסמכות המשפטית ... תהיה רק לבית המשפט השלום בחיפה ולא ניתן להגיש תביעה הנוגעת להסכם זה לתביעות קטנות.
שאלותי: א) האם יתכן שבעת הרכישה אמרו או יותר נכון לא אמרו שדלתות אלו אינן מתאימות לחדר אמבטיה. ב)לדעתי לא היה משהו בלתי סביר , ובכלל מה זה בלתי סביר? לא היו הצפות והדלת לא עמדה במים רק שימוש די רגיל. ג)האם זה בכלל חוקי מצד המוכר למנוע ממני לטעון בתביעות קטנות.
ולבסוף על פי סיפורי זה האם אני יכול לתבוע בתביעות קטנות את המוכר וגם מה הסיכויים שלי, בתודה וברכה
שלום,
כפי שכתבת האחריות הסתיימה כבר ולכן נדמה שאין זה משנה כעת (אחרי שנה מה מצב הדלתות).
לעניין הסמכות המשפטית, לא ניתן לקבוע בהסכם שלא ניתן לתבוע בתביעות קטנות (לא ניתן להתנות) ולכן זעיף החוק אינו חוקי ובחלט אתה יכול לתבוע בתביעות קטנות.
לעניין סיכוייך - אין זה מקצועי שאעריך את סיכוייך בטרם אעיין בכל הראיות הרלוונטיות בעניין.
במידה ותרצה ייעוץ או סיוע משפטי נוסף בעניינך, אתה מוזמן לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר