שלום רב,
שאלתי בנושא רכוש שהיה ברשותי ולא החזירו כראוי.
לפני חודשיים בערך אחותי הפילה את האייפון ונשבר לה המסך, הגענו לטכנאי וסיכמנו איתו סכום מסוים שמשלמים על החלפת מסך, הלכנו לטכנאי בשביל שיחליף לה את המסך, אני מוסיפה שהמכשיר היה חדש והיה בשימוש כ-6 חודשים. אותו טכנאי החזיק את אחותי חודשיים בלי הפלאפון שלה בטענה שהמכשיר נשבר והוא מנסה לתקן אותו. אחרי חודשיים אנחנו מקבלים טלפון שהוא אומר שהוא תיקן את האייפון והכול בסדר הגענו לקחת את המכשיר אך המכשיר לא היה של אחותי זה היה מכשיר מאוד ישן ומאוד מלוכלך עם מצלמה שבורה, הטכנאי ציין שזה לא המכשיר של אחותי והוא החליף אותו.( אנו לא יודעים מה קרה עם המכשיר המקורי של אחותי) ואז ציין שהתשלום על המכשיר עלה ושצריך לשלם לו יותר.. ובהתחלה סיכמנו איתו מחיר מסוים. הוא ציין שאם לא נביא לו את התשלום תוך שבועיים הוא יחסום לאחותי את המכשיר בכך שלא תוכל להשתמש בו. הוא התקין בפלאפון של אחותי "איתור מקום" של המכשיר הסלולרי ללא ידיעתינו, זאת אומרת שהוא חדר לפרטיות בכך שכל התמונות וההודעות של אחותי עוברים לחשבון הicloud שלו מיכיוון שהוא רשם את המייל שלו והסיסמא... בשביל שיוכל לחסום את האייפון, לפי מה שהבנתי זאת עבירה על החוק, רציתי לשאול האם יש משהו לעשות נגד הטכנאי ולקבל פיצוי על עוגמת הנפש הגדולה שקרתה ועל זה שאחותי נשארה בלי פלאפון ואני אמורה לשלם עליו עוד שנתיים וחצי.
שלום,
אתה מתאר פה מקרה מזעזע של התנהגות בלתי הולמת ואף חוקית של איש מקצוע הכוללת סחיטה באיומים ובהחלט אני מציע לך לפעול כנגדו.
תחילה עליכם לגשת לתחנת המשטרה ולפתוח כנגדו תיק במשטרה ולתת למשטרה לטפל בנוכל בפן הפלילי. כמו כן אני בהחלט מציע לכם להגיש כנגדו תביעה, בבית משפט לתביעות קטנות ולתבוע אותו בעבור התנהגותו כמו גם בעבור הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמה לכם.
במידה ותרצו ייעות או סיוע משפטי נוסף בעניינכם אתם מוזמנים לפנות אליי ואשמח לסייע לכם בעניין.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
