לפני שישה ימים אמא שלי שילמה מיקדמה על רכב חדש מהיבואן במסגרת ביצוע עסקת טריידן אין העסקה נעשתה טלפונית עם צ'מפיון מוטורס ושולמה רק מקדמה של 2000 ש"ח כמו כן צ'מפיון מוטורס שילמו על ווא'צר לבדיקת הרכב שבבעלותה על מנת להעריך מחיר אמא שלי שלא כל כך מבינה בנושא קיבלה הצעת מחיר בשיחת טלפון מנציג צ'מפיון והסכימה להמשך העיסקה ונתנה את מספר כרטיס האשראי שלה לצורך תשלום מקדמה של 2000 ש"ח באותו יום לאחר התייעצות החלטנו שההצעה אני משתלמת והתקשרנו לסוכן שיבטל את העסקה ויציע הצעה יותר משתלמת (ביקשנו תוספות למינהן ושינוי צבע הרכב) כיום שישה ימים לאחר ההזמנה הסוכן אומר צריכים למסור את הרכב לטרייד אין משום שהעסקה סגורה ואם אנו רוצים לבטל את העסקה הקנס יהיה 15% מהעיסקה מוכרח לציין שכל זה קרה טלפונית ובשישה ימים ככל שידוע לי אפשר לבטל עסקה תוך 14 ימים כמו כן היא לא חתמה על שום מסמך ולא ניתן לה שום חוזה מה ניתן לעשות בנידון?
שלום,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ניתן לבטל עיסקת מכר רכב עד 14 יום אך הרכב הינו : "רכב כהגדרתו בפקודת התעבורה שהוא רכב חדש שנרכש מיבואן".
כדי להבטיח את ביטול העסקה עליכם לשלוח מכתב רשום לחברה ובה אתם מודיעים על ביטול העיסקה ולצרף את החוק, ככה תוכלו להקפיא את המצב בתוך תקופת זמן הביטול.
במידה והחברה לא תסכים לכך תוכלו להגיש תביעה לצורך ביטול העיסקה והשבה כספית בבית המשפט לתביעות קטנות.
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר