שלום
אחת האוניברסיטאות בארץ גובה מסטודנטים תקורה בשני המקרים הבאים:
א. סטודנט שלומד פחות מרבע גודל מערכת סמסטריאלית (10 נקודות זכות).
ב. סטודנט שמושך את התואר מעבר לזמן המוגדר (לדוגמא הנדסה 4 שנים)
עבור כל אחד מהמקרים נגבה מהסטודנט 5% משכר הלימוד השנתי עבור כל סמסטר (סכום של כ 500 שקלים).
האם הגביה הזאת חוקית?
מאיזו סיבה חוקית ניתנת לאוניברסיטה האופציה לגבות כספים בתור "קנס" על מקרים אלו?
בברכה, יוחאי
שלום יוחאי,
כאשר אתה שואל על חוקיות אתה מתכוון האם יש חוק שקובע דבר כזה או אחר או שאוסר. אין חוק שקובע כיצד אוניברסיטה כזאת או אחרת צריכה לפעול על פי חוק במקרים שתיארת ולפיכך מערכת היחסים שיש בין הסטודנט לאוניברסיטה מתבסס על הסכם/חוזה עליו חותם הסטודנט.
אם לדעתך ההסכם בעייתי/ אינו חוקי/אינו מוסרי/אינו תקין וכד', עליך לפנות בעניין זה לגורמים הרלוונטים ו\או לבית המשפט, לצורך ביטול ההסכם.
אני מאמין שלאוניברסיטה יש יועצים משפטיים שפועלים על פי המקובל ועל פי החוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
האם האונ', שהיא גוף ציבורי, מחוייבת לספק תשובה באשר לסיבה של אותם חיובים הנגבים מהסטודנטים? או שאפילו לא חייבת להיות סיבה בכלל עבור כל חיוב שמתבצע?
אני חייב לציין שלא מדובר על חוזה/הסכם, אלא כעל קביעת עובדה (חוק) על ידי האוניברסיטה (מדור תשלומים) שבו לא ניתנת סיבה לאותו קנס עבור מקרים אלה שלא פוגעים באונ' בשום צורה שהיא.
כל גוף הגובה תשלום צריך לפרט את סיבת החיוב. כמו כן הסיבות לחיוביים השונים צריכים להופיע בחוזה עליו אתה חותם מול מוסד הלימודים.
עליי לציין כי אני לא רואה שום פסול לשלם קנס כאשר צד לא עומד בתנאיי החוזה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר