שלום רב.
חבר עזר לי כספית לפני 20 שנה. מאז לא ביקש אף פעם שאחזיר לו.
היום הוא תובע ממני להחזירו כולל הצמדה וריבית, כאשר הוא מסתמך על כך שהסכמתי להחזיר לו כסף במסרונים שהוחלפו בינינו לפני שנה.
האם אפשר שיזכה בתביעות קטנות? אם כן, האם אאלץ גם להוסיף הצמדה וריבית?
תודה רבה.
שלום,
חסרים לי פרטים כדי שאוכל לענות על שאלתך בצורה מדוייקת ואני לא יודע מה היה ההסכם ביניכם.
שאלה לי - אם חבר עזר לך כספית לפני 20 שנה מדוע אינך מוכן להחזיר לו כיום את ההלוואה שנתן לך ? איזה מן חברות זאת ?
אני לא יודע מה היה ההסכם ביניכם בזמנו ואם נאמר ביניכם שאתה תחזיר לו את ההלוואה כשיהיה לך כסף אזי לא חלה התיישנות.
כמו שאתה מבין שאלת ההתישנות מורכבת וחסרים לי פרטים כדי לענות על שאלתך במדויק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה רבה לך, עוה"ד איציקובסקי.
מתוך כוונה לתמצת, לא כתבתי הרבה פרטים שאולי חשובים.
מדובר בחבר טוב מבי"ס תיכון. שמרנו על קשר כל השנים, ולפני 20 שנה, כשהיינו בני 38 הוא הציע לעזור לי כאשר מצבי הכלכלי לא היה טוב. שמחתי מאוד והוא העביר ישירות לחשבוני 3,000 שקל. (כסף זה אף פעם לא הוגדר כהלוואה ולי היה ברור שזו מתנה לחבר בעת מצוקה).
המשכנו לשמור על קשר מידי פעם, אך אף פעם הנושא לא הועלה, ולא ביקש שאחזיר לו את הכסף.
לפני שנה הוא התקשר אלי, ואני מיוזמתי שאלתי אותו אם הוא רוצה שאחזיר לו את הכסף שנתן לי לפני 19 שנה. הוא שמח, ואמרתי לו שיגיד לי כמה כסף להעביר לו. למחרת הוא שלח לי מסרון בו עשה חישוב שמגיע לו כמעט 7,000 שקל, מאחר והוסיף הצמדה וריבית במשך 19 שנה. הופתעתי אך שלחתי לו מיד מסרון שאני אשיג את הכסף ואעביר לו.
אבל לאחר ששלחתי לו את המסרון, חשבתי על כך שהוא בעצם לא נתן לי הלוואה, אז מילא הצמדה, אבל למה ריבית? נפגעתי מהיחס שלו, שברגע אחד שכח שאנחנו חברים כבר 45 שנה, ולא עניתי יותר לטלפונים או מסרונים ששלח אלי.
חשבתי שיתעשת קצת ויחזור בו, אבל זה לא קרה, ובמקום זאת קיבלתי את תביעתו.
ושאלתי עדיין - האם אפשר שיזכה בתביעות קטנות? אם כן, האם אאלץ גם להוסיף הצמדה וריבית?
שוב, תודה רבה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר