עזרההה בבקשהה ממכם תעזרו לי!!!!!!! לפני כשנה עשיתי טיול לארצות הברית ורכשתי אייפון 5 מחנות חזרתי לארץ וכמובן שילמתי על האייפון מיסים בשדה התעופה עליו, המכשיר לא היה פתוח לישראל והיה נדרש פתיחה , פירסמתי אותו באתר שניקרה ״פשפשוק״ בפייסבוק , וכמובן שציינתי שהמכשיר לא פתוח לישראל והוא נדרש פתיחה! במחיר ממש זול של 1750ש׳ח שאז בזמנו הוא היה נימכר במחיר שוק ב2500-3200.. הרבה אנשים התעניינו במכשיר ואחד מהם בא ורכש אותו ממני כמובן שאמרתי לו שהמכשיר לא פתוח לישראל והוא נידרש פתיחה! כעבור כמה שבועות אני טסתי שוב פעם לארצות הברית והבחור ניצל את ההיזדמנות שלא הייתי בארץ והלך לאמא שלי הבית ואיים שאם היא לא תחזיר לו את הכסף הוא יתלונן במשטרה .. אמא שלי פחדה והביאה לו 700 שקל ללא ידיעתי ! אחרי שגיליתי את זה אמרתי לאמא שלי שלא תענה לו לשום טלפון או מענה הבנאדם נוכל!! חזרתי לארץ אחרי חצי שנה הבחור טוען שהוא החזיר לי האייפון בזמן שהייתי בארץ ( לא היה ולא נברא!) והוא דורש את כספו חזרה ! כמובן שעניתי לו שהוא שקרן נוכל ,כעבור שבוע אני מקבל מכתב מעורך דין בו רשום ככה:
הנדון : התראה בטרם הגשה לביצ׳וע של תביעה על סכום קצוב.
1. דע לך כי אם לא תסדיר, בתוך 30 יום מיום שנשלחה אליך התראה זו, את חובך בסכום של 1892ש׳ח. לפי הפירוט שלהלן:
א׳. סך של 1150ש׳ח-בגין החזר על כספים בגין מכשיר סוללרי שהוחזר.
ב׳. סך של 152.10ש׳ח- ריבית והצמדה החל מחודש אוגוסט 2013 ועד ליום כתיבת המכתב זה.
ג׳. סך של 590ש׳ח- שכר טרחת עו״ד כולל מע״מ כחוק בגין מכתב זה.
2. ידוע לך כי חוב זה נובע מהחזר מכשיר הנייד אשר נמכר למרשי,.... בסך של 1750ש׳ח אשר היה לא תקין ולפיכך הוחזר לך.לאור העובדה כי אימך שילמה סך של 700ש׳ח למרשי, הועמד סכום חוב על סך 1150ש׳ח בתוספת ריבית ושכ״ט עו״ד.
3. לפיכך על פי חוזה / התייחבות/חיקוק, הרי שבכוונתו של מרשי, להגיש כתב תביעה בגין חוב זה לביצוע בהוצאה לפועל בלא הליך קודם בבית משפט.
4. ניתן לקבל פרטים נוספים או להסדיר את החוב אצל בא כוחו של המבקש..
אני חייב לציין שלא קיבלתי ממנו שום מכשיר בחזרה !!! הכל שקר וכזבבב!!!!!
שלום,
קראתי את הדברים שכתבת.
כיצד אוכל לעזור לך ?
אגיד זאת בכללי שאם מסרת לקונה את כל המידע הרלוונטי, אין לו קייס משפטי וכל העניין הוא ניסיון לגבות ממך כספים שלא כדין.
תחילה אני ממליץ לך לפנות למשטרה ולהתלונן עליו -איים על אמך וכו'.
אני מניח שהקונה פנה לעו"ד לא סיפר לו את האמת ועו"ד נתן לו עצה משפטית בהתאם לשקרים שנאמרו לו והוציא מכתב התראה לפני תביעה.
להבא אני מציע לך לעשות עיסקאות כאלה בכתב כדי שתוכל להוכיח את הדברים.
השלב הבא יהיה להתמודד בעניין זה בבית המשפט ואני מקווה שתוכל להוכיח את טענותיך מול השופט שהרי אין ביניכם הסכם בכתב.
אם אתה שואל את דעתי אני הייתי מציע לך להגיש נגדו תביעה קטנה בבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר