שלום,
היום בן זוגי רכש 2 טישרטים בחנות המתמחה בבגדי ספורט (Get Pro). סך הקנייה היה על סכום 210 ש"ח.
הרכישה התבצעה בשעה 11:40, ומשהגיע הביתה הבחין כי אחת החולצות מכילה חור קטן (כ-2 מ"מ) באזור הכתף.
לקראת הערב (בשעה 19:30) הוא הגיע לחנות והסביר כי החולצה פגומה וביקש לבצע החלפה.
אחראית המשמרת בחנות השיבה שלא ניתן לבצע החלפה ועפ"י "חוקי החנות" עליהם לשלוח את המוצר לבדיקה של בקרת איכות בשירות הלקוחות שלהם.
בן זוגי לא הסכים עם התשובה וביקש לשוחח עם המנהל, אך התשובה לא השתנתה (המנהל לא נכח בחנות והשיחה התנהלה בין אחראית המשמרת לבין המנהל, והיא זו שמסרה את תשובתו).
לאחר כעשרים דק' הצטרפתי אליו לחנות וציינתי שאני מקליטה את השיחה בינינו.
הסברתי שהם עוברים על החוק מאחר ואנו זכאים לא רק להחלפת החולצה, אלא גם לקבלת החזר כספי עקב ביטול העסקה.
אחראית המשמרת המשיכה להתעקש שלכל חנות יש חוקים משלה והם מחויבים להעביר את המוצר לבדיקה שתערוך בין שבוע לשבוע וחצי.
הסברתי שפרק זמן מסוג זה יפגע בזכותי בתור צרכנית לבצע ביטול של העסקה ומעבר לכך בעבר החזרתי מוצרים פגומים שהוחלפו במידית ללא שום בדיקה (ברשתות אחרות).
אני לא אלאה אתכם בפרטי חווית השירות הזוועתית שעברתי בחנות, אך חשוב לי לבדוק האם תשובתם קבילה משפטית.
האם אכן איני רשאית להחזיר את המוצר ולהחליפו באופן מיידי? והאם איני זכאית לביצוע ביטול עסקה עקב פגם שמן הסתם לא אני יצרתי מאחר והחולצה נקנתה לפני שעות ספורות ולא הייתה בשימוש?
במידה ומדובר בפגיעה בזכויותיי - אשמח לדעת האם אוכל להגיש תלונה?
תודה מראש.
שלום,
את זכאית להחלפת הבגד בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) וכמובן שגם החנות חייבת לפעול על פי החוק ואינה יכולה להמציא חוקים משלה.
אני לא מבין למה לקחת חולצה למעבדה בשביל חור קטן ? הרי המעבדה לא תפענח למה נגרם החור בחולצה.
וכן את יכולה להגיש תלונה בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר