שלום רב, שמי רויטל דדון ואני פונה אליכם בבקשה לקבלת מידע בנושא הבא:
לפני כשלושה חודשים, בן זוגי לשעבר ואני החלטנו להתחתן. ניגשנו לאולמי "הקאלה" שבקריות וסגרנו תאריך לארוע. לאחר שבוע בדיוק חזרנו לאולם לבטל את האירוע כיוון שהחלטנו לא להתחתן. במעמד הזמנת האירוע חתמנו על חוזה (בלי לקרוא את האותיות הקטנות) ואני נתתי צ'יק ריק שלי לביטחון. כשבאנו לבטל את הארוע וביקשתי את הצ'ק בחזרה, התברר לי כי בחוזה כתוב כי ביטול הארוע גורר אחריו קנס של 30% מערך העסקה. במילים פשוטות, מדובר בסכום של 40,000 ש"ח שבעל האולם דורש, למרות שכאמור, חזרנו אליו לאחר שבוע בדיוק! נפגשתי עם בעל האולם כמה וכמה פעמים והוא לא מוכן לבוא לקראתי בשום צורה וכמובן אינו מוכן להחזיר לי את הצ'ק. הבהרתי לבעל האולם שאין ברשותי סכום כזה וגם לא קרוב לזה והוא מתכוון לתבוע אותי. ברור לי שבסופו של דבר גם הבחור יצטרך לשלם חלק, אך זה יגרר לבתי משפט ולהוצאות משפטיות שמצבי הכלכלי אינו מאפשר לי לעמוד בהן. אני במצוקה כלכלית קשה מאד, אני מורה ומשתכרת בכ- 4000 ש"ח בחודש. אני פונה אליכם, כי אמנם חתמתי על חוזה ואני לוקחת אחראיות על כך שלא קראתי לפני שחתמתי, אבל לא עברו אפילו 14 יום מחתימת העסקה ועד ביטולה, לדרוש מאיתנו סכום כזה זה פשוט עושק בעיניי.
אשמח לקבל את חוות דעתכם והכוונה בנוגע להמשך טיפול בעניין
שלום,
לצערי אינני יכול לעזור לך בעניין זה, כיוון שמבחינה משפטית חתמת על הסכם ולכן קיבלת את הכתוב בהסכם (גם אם לא קראת את המסמך). חלה אחריות על אדם בוגר לקרוא חוזה עליו הוא חותם וברגע שחתמת לקחת אחריות.
כל מה שנותר לך לעשות זה לנהוג כפי שעשית ולנסות לדבר עם בעלי המקום לשלם פחות (דבר שלא עזר).
אפשרות שניה להגיש כנגד האולם, תביעה קטנה ולטעון שהתשלום ששילמת בעבור הביטול הינו גדול מידי ולא הגיוני ולא ראוי ולקוות שבית המשפט יענה לבקשתך (אך לדעתי הסיכויים בעניין זה נמוכים מאוד).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר