שלום,
לפני כחודש וחצי רכשתי רכב מ'קל אוטו',
במעמד הטרם קניה, נאמר לנו כי הרכב ביצע בדיקה של 'קומפיוטסט' והרכב תקין וניתן לרכישה ולנסיעה.
כמובן שלא סמכנו על הנאמר והחלטתי לקחת את הרכיב לבדיקה על חשבוני במכון מורשה.
בבדיקה יצא כי יש בעיה עם הבלמים וכי יש צורך לפרק ולטפל.
לאחר ביצוע הבדיקה, חזרנו עם התוצאות לסניף, ושם נאמר לנו כי עפ"י הוראות יצרן הם (הסניף / קל אוטו) מחוייבים לבצע טיפול 15,000 (מדובר ברכב שנת 2013, אשר עשה קרוב ל15,000 ק"מ).
הרכב נכנס לטיפול בידיעה שיש בעיית בלמים וכי מחובתם לטפל בבעיה.
לאחר טרטור והתעכבויות מצד 'קל אוטו' הרכב נלקח מהסניף.
במהלך כשבועיים-שלושה, אני נוסעת ברכב בצורה מוזרה כאשר אני לוחצת על דוושת הברקס, עם זאת, ישנם רעשים מחפירים בעת לחיצה על דוושת הברקס.
הרכב נלקח ע"י אבא שלי למוסך בו הוא מטפל ברכב שלו עצמו, נאמר לנו כי הברקסים 'גמורים' וכי ניתן לנסוע עם הרכב עם כמה מאות קילומטרים בלבד.
באותו מוסך התבקשנו לשלם כ800 ₪ על הטיפול הכולל החלפת מערכת הבלמים (או משהו כזה), לאחר שיחות רבות עם קל אוטו, הרכב נלקח למוסך אחר השייך / העובד עם קל אוטו. הרכב אכן טופל.
לאחר שיקולים רבים, החלטתי לראות מה אומרים בנושא חברת 'קל אוטו', ולאחר כשבועיים שאני מנסה לקבל תשובות איך ייתכן שחברה כזאת מוצאיה ללקוח רכב תקול עם בעיית בלמים, קיבלתי תשובה כי "הכל היה תקין, אך החליפו את הבלמים רק כדי שאהיה רגועה".
במזל גדול זאת אני שמתעסקת מולם בנושא ולא ההורים שלי.
האם יש עילה לתביעה? אני לא מעוניינת לוותר בנושא.
מוכנה להגיע איתם הכי רחוק שאפשר!
שלום,
בהחלט יש במקרה זה עילה לתביעה, שלא נדבר על כך שהם שמו את משתמשי הרכב בסיכון רב.
אני מציע להגיש תביעה קטנה כנגד החברה ולאחר קבלת פסק הדין לפרסם את העניין ברבים באמצעי התקשורת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
עו"ד חיים, תודה רבה על תשובתך והתייחסותך.
אני מעוניינת להמשיך ולהתקדם.
כיצד ואיך אני מתקדמת? האם אני צריכה ייצוג משפטי?
מה הנוהל? (אפשר לומר שאני די חדשה בתחום).
רב תודות.
עליך להגיש תביעה קטנה בבית המשפט לתביעות קטנות.
אפשר לעשות זאת עם או בלי עו"ד.
במידה ואת מגישה את תביעתך בתביעה קטנה אינך צריכה ייצוג משפטי אך אני בהחלט ממליץ לך על ייעוץ משפטי בעניין.
את מוזמנת לפנות אליי לצורך ייעוץ או סיוע משפטי בעניינך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר