שלום!
לפני שנתיים השכרתי דירה , לאחר שסיימתי את חוזה השכירות הארנונה המשיכה להגיע על שמי (לא דאגתי ללכת לעיריה ולא הודעתי על סיום החוזה). הצטבר חוב של 1500 ש"ח (כניראה שאף אחד לא גר בדירה או שהדייר החדש פשוט לא שילם). בעל בדירה לא רצה לדבר איתי לגבי זה ולכן הגשתי תביעה , כי החוב בכל זאת לא שלי. בבית המשפט השופטת הייתה לצדי ואמרה שהחוב אכן לא שלי כי לא גרתי בדירה. בעל הדירה פסל את המשפט בטענה שהשופטת מנהלת משפט לא הוגן ובנוסף התחיל לאיים שיש לו את שטר החוב שחתמתי וכי הוא יכול לפדות אותו בכל עת. כרגע יש לי מועד למשפט חדש וכפי שהבנתי זה לא שופט אלא רשם . השאלה האם חוות הדעת יכולה להשתנות ממשפט למשפט או שצריכה להיות אחידות בין כל השופטים. והאם גם אני כרגע יכול לפסול את המשפט , אם משהו לא יראה לי כמו שאני רוצה או כמו שנוח לי כפי שהיה במקרה הנ"ל.
תודה!
שלום,
מה שאתה מתאר הוא די נדיר ששופט פוסל עצמו בגלל סיבה שכזאת. מוזר.
בהחלט הרשם יכול לקבוע דברים אחרים ממה שקבע השופט. הרשם אינו יודע כיצד החליט השופט שלפניו והוא פוסק שוב מחדש על פי הממצאים המשפטיים וכן יכול להגיע למסקנה אחרת מהשופט.
אתה יכול לנסות לפסול את הרשם כפי שעשה הצד השני.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על התשובה.
רשמת שהרשם לא יודע מה החליט השופט , הרי יש תיעוד לגבי מה שהיה במשפט ובמה הסתיים.
שאלה נוספת: קבלתי מכתב מבית המשפט ובו "הודעת עובד על מעורבות קרוב משפחה בהליך משפטי". הבן של הניתבע עובד בבית המשפט , הבנתי שממחויבות שלו לדווח על כך לבית המשפט. מצורף למסמך החלטה של בית המשפט שאין מניעה שהמשפט יערך בבית המשפט בו ניקבע הדיון. האם זה יכול להזיק לי? התקשרתי למודיעין של בית המשפט ושם נאמר לי שלא ניתן לערער על ההחלטה.
לא, לא צריכה להיות בעיה עם זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על התשובה. רשמת שהרשם לא יודע מה החליט השופט , הרי יש תיעוד לגבי מה שהיה במשפט ובמה הסתיים. שאלה נוספת: קבלתי מכתב מבית המשפט ובו "הודעת עובד על מעורבות קרוב משפחה בהליך משפטי". הבן של הניתבע עובד בבית המשפט , הבנתי שממחויבות שלו לדווח על כך לבית המשפט. מצורף למסמך החלטה של בית המשפט שאין מניעה שהמשפט יערך בבית המשפט בו ניקבע הדיון. האם זה יכול להזיק לי? התקשרתי למודיעין של בית המשפט ושם נאמר לי שלא ניתן לערער על ההחלטה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר