שלום,
ביוני 2013 רכשתי מכשיר כושר אליפטיקל חשמלי לשימוש ביתי מחברת אביר ספורט, הרכישה התבצעה דרך האינטרנט. האחריות על המוצר היא עד 24.07.14.
את ההרכבה עשיתי לבד אבל מיד בתום ההרכבה אבא שלי שם לב שאין יציאה עבור השנאי על מנת לחבר אותו לחשמל ואז נאלצתי להזמין טכנאי זאת הייתה התקלה הראשונה, לאחר מכן בחודש מאי 2014 רציתי להשתמש במכשיר אך הוא נדלק ונכבה ושמתי לב שמשהו לא בסדר פניתי לחברה ואחרי שבוע לערך הגיע טכנאי וטען שיש בעיה בשנאי הוא החליף את השנאי. באותו החודש ב- 27.05 רציתי להתאמן על המכשיר אך כשהדלקתי אותו הוא לא עבד הייתה בעיה עם הצג האלקטרוני ואז הרחתי שיש ריח לא נעים וראיתי שמהצג האלקטרוני עולה עשן (את זה צילמתי בסרטון וידאו) פניתי לחברה כמובן שיש עדיין אחריות וצריך להגיע טכנאי לביתי בימים הקרובים .
אבל כשדיברתי עם העובדת בחנות ושאלתי במידה ולא ניתן יהיה לתקן את המכשיר, האם אוכל לקבל את כספי בחזרה או לפחות לקבל מכשיר מאותו הדגם רק חדש.
היא ענתה לי שלא אוכל לקבל את כספי חזרה כי עברה כמעט שנה מהרכישה וזאת למרות שמלכתחילה המכשיר היה פגום והיו איתו בעיות, ולגבי מכשיר חדש זאת החלתה של הנהלת החנות .
שאלתי היא מה אני בתור לקוחה יכולה לעשות במצב הזה האם יש לי אפשרות לדרוש את כספי בחזרה? או לדרוש מכשיר כושר חדש?
בכול מצב קורה שכבר בתהליך הייצור מתוך כמות מסוימת של מכשירים יהיה אחד פגום גם מבחינה סטטיסטית אני לא באה בטענות לחנות מהבחינה הזאת !!
רק חשוב לי להבין מה הם הזכויות שלי במצב הזה.
תודה,
אירנה.
שלום,
כעת הזכויות שלך זה לתקן את המכשיר על פי האחריות וזאת כי עברה כבר שנה כפי שכתבת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אוקי
ובמידה ולא ניתן לתקן את המכשיר ?
שלום,
במידה ולא ניתן לתקן את המכשיר והמכשיר נמצא במסגרת אחריות יש לפעול על פי הכתוב בכתב האחריות שכן כתב האחריות משמש כהסכם ביניכם.
בדקי מה קובע כתב האחריות בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר