אני אדם פרטי וקצת נזהרת בניסוח בעקבות הודעה על התראה לתביעת דיבה. חוזה למתן שירותים הופר על-ידי עסק מורשה. לפי החוזה האחיד כל צד רשאי להביא לסיומו בהודעה מראש בכתב לצד השני. בעל העסק הודיע על רצונו לסיים את החוזה בעקבות אי-שביעות רצון שלי, גבה תשלום על התקופה של ההודעה המוקדמת אבל בעקבות ההפרות ודברי בעל העסק מבחינתי לא ניתן היה לצפות כי תתאפשר קבלת השירותים ברמה נאותה בתקופת ההודעה מראש. ניצול השירותים היה עשוי להביא לסיכון ממשי ולכן הוחלט לוותר עליהם. בעל העסק לא החזיר את התשלום על תקופה זאת, למרות בקשות והתראה בפניו כי לא עמד בהסכמים. במקום זאת נאלצתי לדאוג לפתרון מיידי, דבר שגרם לי עוגמת נפש וטרטור כמו גם הוצאות על שירות דומה בתקופה מקבילה. התגלו מדברי בעל העסק כי ההפרות חוזה שהיו לא היו בתום לב אלא בעקבות התרשלותו בבדיקה וטיפול בתלונות, השמצות על-ידי עובדיו שהוא הצדיק, ועבודה רשלנית של עובדיו שגרמו לסיכון בריאותי ממשי, זאת על אף ניסיונו וידיעתו של בעל העסק שישנו בעיה.
אני מודעת שהתיאור כאן מאוד כללי. מה סביר לתבוע? האם עלי לתבוע על הפרת חוזה או רשלנות מקצועית? מה עלי להוכיח ועל איזה הוצאות ניתן לתבוע?
בוקר טוב,
תיאורך הינו כללי מבלי להציג בפניי מסמכים ולכן הינך מתבקש לקחת את תשובתי זו כהמלצה דרך מענה בפורום ולא כחוות דעת משפטית מקצועית.
עילות התביעה שניתן לתבוע בנסיבותיך - הפרת הסכם, רשלנות שהסבה נזק כספי, פיצוי בגין הוצאות שנאלצת להוציא בפועל.
כימות סכום התביעה תלוי בעלויות שהוצאת בפועל, עלות ההתקשרות באותה תקופה מדוברת והנזק שנגרם לך.
ממליצה לך לפנות לעורך דין לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי וייצוג במידת הצורך.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר