שלום רב,
לפני יותר מ5 שנים אני למדתי באונ' בן גוריון, ועקב זה שלא השלמתי מכסה מינימלית של השנה הראשונה האוניברסיטה מבקשת ממני לשלם סכום לא קטן בכלל על הסבסוד של המדינה שכיביכול נותנת ללימודי תואר ראשון. חשוב לציין שבכל תקופתי בלימודים לא קיבלתי שום עזרה של מלגה מהמדינה או מהעיר עצמה. יתכן מדובר על מחיר סבסוד שכבר נכלל במחיר האוניברסיטאי. האם הם יכולים לטעון את הכסף הזה ממני ואם חל חוק התיישנות על הנושא?
שלום,
אני לא כל כך מבין את המקרה. כשאת אומרת למדת באוניברסיטה את מתכוונת שלמדת והשלמת תואר או שלמדת שנה אחת ועזבת באמצע ?
על מנת שאוכל לענות על שאלותיך בצורה רצינית עליי להבין את כל המקרה לגופו. מה מקור הסבסוד ? מדוע קיבלת אותו ? כמה שנים למדת ? למה עזבת ? ועוד ועוד.
בכללי אומר שאם את חייבת לאוניברסיטה את צריכה לשלם להם ולא לא חל חוק ההתיישנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום רב, לפני יותר מ5 שנים אני למדתי באונ' בן גוריון, ועקב זה שלא השלמתי מכסה מינימלית של השנה הראשונה האוניברסיטה מבקשת ממני לשלם סכום לא קטן בכלל על הסבסוד של המדינה שכיביכול נותנת ללימודי תואר ראשון. חשוב לציין שבכל תקופתי בלימודים לא קיבלתי שום עזרה של מלגה מהמדינה או מהעיר עצמה. יתכן מדובר על מחיר סבסוד שכבר נכלל במחיר האוניברסיטאי. האם הם יכולים לטעון את הכסף הזה ממני ואם חל חוק התיישנות על הנושא?
קצט פרטים: אני התחלתי ללמוד באוניברסיטה אך באמצע שנה ראשונה החלטתי לעזוב. לטענתם במסגרת השכר לימוד האוניברסיטאי ישנו סבסוד של המדינה אך רק למי שהשלים 18 נקודות זכות. שזה לא השלמתי, האם זה נכון? האם בכלל יש להם זכות לבקש ממני תשלום על לימודים שלפני 5 שנים למרות שכל התשלומים מולם סגרתי?
אם אפשט את העניין אתה בעצם שואל האם חלה התיישנות בעניינך ?
התשובה היא לא. לא חלה התיישנות ולכן הם יכולים לבקש את התשלום.
אני מציע לך לפנות למזכירות האוניברסיטה ולברר את הדברים האלה. אני מניח שהתשובות לשאלותיך מופיעות בחוזה עליו חתמת בתחילת הלימודים ובתקנון האוניברסיטה.
אם שילמת בעבור הלימודים אינך צריך לשלם שוב. האם שילמת 12,000 ש"ח (או הסכום לשנת לימודים אוניברסיטאית כיום)? אם כן אינך צריך לשלם להם ואם שילמת סכום נמוך יותר אתה צריך להשלים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר