שלום רב,
בעלי מכר אתמול מחסן דרך אתר יד2. הוא פירסם את המחסן ב-1500 ש"ח ומיד התקשר מישהו ומיידית העביר לבעלי 1500 ש"ח בהעברה בנקאית, בסיכום שהוא יבוא לקחת את המחסן השבוע. הבעיה התעוררה ביני לבין בעלי, שלא התייעץ איתי במכירה. אני אינני מעוניינת כלל למכור את המחסן. הקונה לא מוכן שנחזיר לו את הכסף ומתעקש על השלמת העיסקה. האם זכותנו לבטל את העיסקה או לא?
שלום,
לא. ברגע שבוצעה העסקה (על פי חוק החוזים) והועברה התמורה אינכם יכולים לבטל את העסקה, אלא אם כן הצד השני מסכים לכך ובמידה ותעשו זאת אתם חשופים לתביעה ואז תצטרכו לשלם, בנוסף למחסן פיצויים על הפרת הסכם וכו'.
אם המחסן חשוב לך, תדברי עם הצד השני, תציעי לו פיצוי כספי בשל הטעות שלכם. אם הוא לא יסכים תאלצי להיפרד מהמחסן או שאתם עלולים להיות חשופים לתביעה.
תנסי במקרה זה להיכנס בנעליו של הקונה. איך את היית מרגישה אם היית בסיטואציה שהוא נמצא וכעת בכוונה אני מקצין לצורך הבנת הדברים. רכשת דירה, שילמת על הדירה ממיטב כספך, אך ביום שאת צריכה לקבל מפתח, המוכר אומר לך תשמעי חשבתי על זה ואני לא מוכר את הדירה, קחי את כספך חזרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר