שלום,
אני ואישתי הצטרפנו ב2009 לתוכנית + 2 מכשירים סלולרים ל3 שנים.
בתחילת 2011 הפסקנו את החוזה ושילמנו קנס ואת כל הכסף על המכשיר.
באפריל 2014(כ3 שנים לאחר הניתוק) אני ואישתי קיבלנו מכתב שאנו חייבים כמעט 1000 ש"ח על המכשיר שלא שילמנו . לטענתם הם ניסו לחייב אותנו באוגוסט 2013 והכרטיס נדחה ולא ענינו לשיחה בטלפון. בנוסף טענו ששלחו 2 מכתבים בנושא באוקטובר 2013 ונובמבר 2013(כמעט 3 שנים לאחר הביטול).
אמרנו להם ש:
1. התוקף של הכרטיס היה עד 2012
2. המספר טלפון הוחלף מזמן שעברנו חברה
3. לא קיבלנו שום מכתבים מהם והם גם טענו שהמכתבים שהם שלחו היו לא מכתבים רשומים.
לא קיבלנו הסבר על הסיבה לחיוב מלבד זה שלא שילמנו עבור אחד המכשירים. המידע כבר לא היה זמין בידנו אבל הם שלחו לנו את סכום החיובים כולל חיוב בסך של 2,003 ש"ח ביום הניתוק. ביקשנו מידע והם אמרו שהם יחזרו אלינו אבל לא חזרו עד היום.
ב8/06/2014 קיבלנו מכתב הרתאה ממשרד עורכי דין "י.שפירא ושות" על סך של יותר מ1,000 ש"ח ועוד 174 ש"ח על עמלה.
התקשרנו שוב וביקשנו את המידע ועד כה הם נתנו לנו מידע כלשהוא למה קרה בין החודשים פברואר 2011 לאוגוסט 2013 ואף לא למה לא יצרו איתנו קשר במכתב רשום, מכתב לתיבת הדואר האלקטרוני שלנו או בכל דרך אחרת ומדוע לא חזרו אלינו.
התקשרנו מספר רב של פעמים למחלקה הפיננסית שכל פעם אמרה לנו שתחזור אלינו אך לא חזרה עד כה. בנוסף התקשרנו למשרד עורכי הדין ולא היה להם כמעט שום מידע על המקרה מלבד זה שאנו חייבים כסף וצריכים לשלם במיידי.
יש בידנו הקלטות של הרבה שיחות בינינו לבין חברת אורנג' ואף שיחה מול משרד עורכי הדין. עד כה לא חזרו אלינו ולא נתנו לנו תשובה.
מה עלינו לעשות?
תודה רבה,
שי
שלום,
התשובה היא בגוף השאלה.
עליכם להסדיר את עניין החוב.
אני מציע שתכתבו מכתב למשרד עורכי הדין ולחברה ובו תטענו את טענותיכם, כפי שסיפרתם לי אותם כאן ותצרפו מסמכים רלוונטים להוכחת הדברים (במידה שיש).
כמובן שעליהם להוכיח את כל מה שהם טוענים כדי לקבל מכם תשלום (על פי הכלל המוציא מחברו עליו הראיה). במידה ולא יוכיחו את הדברים אל תשלמו להם כיוון שאני מניח שהם משתמשים בשיטת מצליח.
את המכתב תשלחו בדואר רשום ותשמרו כמובן את המכתב ואישור השליחה.
ביום שיפתח תיק הוצאה לפועל כנגדכם תוכלו להתגונן באמצעות המכתב ששלחתם להם בצירוף כל הראיות.
אפשרות נוספת היא לפנות לעו"ד כדי שיטפל בעניין בשמכם. אם אתם מעוניינים בסיוע וטיפול משפטי בעניינכם אתם מוזמנים לפנות אליי ואשמח לעזור.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר