שלום, לפני כ-4 חודשים הגשתי כתב תביעה בתביעות קטנות, החברה אותה אני תובעת ביקשה פעמיים הארכה להגשת כתב הגנה ולא הגישה במועד. הבנתי שניתן להגיש בקשה לפסק דין בהעדר כתב הגנה, אני מעוניינת לדעת מה קורה באם אני לא מגישה את אותה בקשה? האם המשפט יתקיים במועד שנקבע? או שתהייה איזושהי בעיה במהלך הפסק דין בגלל העדר כתב הגנה? מה ההבדל אם אגיש את הבקשה לבין שלא אגיש אותה?
תודה
שלום,
אני מציע לך להגיש את הבקשה לקבלת פסק דין בהעדר הגנה. זה רק לטובתך.
היתרונות :1. רוב הסיכויים שאת תקבלי את כל הפיצוי שדרשת בפסק הדין בעוד שאם יתקיים משפט הסיכויים שתקבלי את כל או רוב סכום הכסף נמוכים.
2. רוב הסיכויים שתקבלי פסק דין מבלי שתצטרכי להגיע לבית המשפט, לבזבז יום עבודה, לנהל את המשפט, להביא עדים וכו'
אם המשפט יתקיים במועדו יש סיכוי שהנתבעת תגיש כתב הגנה ואז את עלולה להפסיד במשפט ואף לשלם הוצאות משפט לנתבעת (אם הנתבעת היא חברה ויש לה עורכי דין כנראה שרוב הסיכויים שתפסידי כיוון שסיכוייך נמוכים מול סוללת עורכי דין) כמו כן השופט יאפשר נציג לנתבעת בבית המשפט לטעון את דבריו בלי הגשת כתב הגנה ולא יאפשר לך להגיע מוכנה לדיון.
בקיצור - תגישי בקשה לקבלת פסק דין בהעדר הגנה. את לא מסכנת דבר ויכולה רק להרוויח ובגדול. מקסימום השופט ידחה את בקשתך ויגיד לך להופיע לדיון.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר