שלום,
אני רציתי להתייעץ לגבי אירוע שקרה לדודה שלי.דודה שלי היא אשה קשישה שלא מדברת עברית,בבעלותה מיני-בר מאקו-סנטר.לפני כחודש וחצי היא הזמינה טכנאי מהחברה להחלפת פילטר פנימי במיני-בר.טכנאי דובר עברית החליף את הפילטר אך גם שיכנע אותה להכניס מערכת פילטרים חיצוניים והחתים אותה על חוזה והוראות קבע 200 ש"ח לחודש 36 תשלומים. יש לציין שדודתי אפילו לא הבינה שחתמה על הוראות קבע וחשבה שנתנו לה את הפילטרים לנסיון. כשאני גיליתי את החוזה (שבוע אחרי החתימה) מיד התקשרתי לחברה עם דרישה לבטל את העסקה
ואחרי כמה ימים (13 יום מחתימה) שלחתי פקס עם אותה דרישה. בחוזה כתוב שאפשר לבטל את העסקה אם לא עברו 14 ימים למעט עלות הציוד ועבודת הטכנאי.מהחברה ענו לי שעקב כך שהשתמשה בפילטרים היא עדיין צריכה לשלם 130 ש"ח לחודש 36 תשלומים.
אז ברצוני לדעת:
1. האם החברה עברה על חוק זכויות הצרכן (קשישה שלא מבינה עברית קיבלה הסברים ומסמכים בעברית)?
2. האם עצם העובדה שהחברה לא עומדת בתנאי החוזה שלה לביטול העסקה נותנת בסיס לפנייה לבית המשפט לתביעות קטנות?
שלום,
התשובה לשאלתך הראשונה היא כן. החברה עברה על חוק הגנת הצרכן לפי מה שאת מתארת.
התשובה לשאלתך השניה היא כן, בהחלט ישנה עילה לתביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
במידה ואתן מעוניינות בייעוץ וסיוע משפטי בעניינכן, אתן מוזמנות לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה רבה, אשקול בהחלט את עזרתך בהמשך
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר