לפני כשנה רכשתי טלפון מחנות טלפונים מסוימת. לפני כחודש הטלפון התחיל לעשות בעיות, אז הבאתי אותו לתיקון. רכשתי סוללה חדשה ועשו למכשיר עדכון גרסא. ביום למחורת המכשיר שוב החל לעשות בעיות (אמנם חלק מהבעיה נפתרה בזכות הסוללה, אך עדיין המכשיר נכבה כמה פעמים). הבאתי אותו שוב לתיקון. לאחר מספר ימים לקחתי אותו מהתיקון (טענו שפרמטו אותו ועשו עדכון גרסא ושהחומרה נמצאה כתקינה) ואתמול אותה התקלה חזרה על עצמה.
החנות סרבה בתוקף להביא לי אישור כלשהו שהמכשיר היה בתיקון אצלם ובמעבדת היצרן וסרבו להביא לי דו"ח מעבדה שיאשר שהמכשיר אכן נבדק ונמצא תקין. טענו שזה לא נהוג כך אצלם. הוסיפו גם שאם אני רוצה לקבל דו"ח מעבדה אז עלי לשלם.
האחריות על המכשיר פגה בשישי שעבר, וגם אם היא הייתה עדיין תקפה מנהל החנות טען שאין מה לעשות וכנראה מדובר בבלאי של המכשיר והם גם ככה לא היו מחליפים לי אותו למכשיר חדש.
לדעתי החנות אמורה לספק לי מכשיר שעובד בצורה תקינה אם אכן מדובר בבלאי של המכשיר שנוצר לפני תום תקופת האחריות. הם טוענים שאין להם מה לעשות עם זה. מי צודק?
תודה מראש על התשובה!
שלום,
במענה לשאלתך, לצערי אינני יכול לקבוע מי צודק כיוון שא. לא כל העובדות והראיות נמצאות מולי ב. אינני שופט, אלא עו"ד והמקום לקבוע מי צודק במקרים אלו שייך על פי חוק לבתי המשפט ולכן, אני מציע לך להגיש תביעה בעניין זה בבית המשפט לתביעות קטנות ולבקש את הכרעת בית המשפט.
לגבי כוונתך בשאילת השאלה : במידה והיה לך הסכם בעניין האחריות, על הצד השני לפעול בהתאם לכתוב בחוזה האחריות ובמידה והפקדת את המכשיר הסלולארי שלך בתקופת האחריות אצל הצד השני, הם חייבים לספק לך מכשיר תקין או מכשיר חדש אחר (בהתאם להסכם האחריות ביניכם).
לפיכך אם הצד השני לא פעל על פי הסכם האחריות ובסופו של יום בתקופת האחריות מסרת את המכשיר לתיקון והוא לא הגיע אליך תקין (ואפילו המשיכו אותם הבעיות) יש לך עילה לתביעה.
במידה ואת מעוניינת בייעוץ וסיוע משפטי נוסף בעניינך, צרי קשר.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר