הסכמתי אתמול בע"פ על עסקה של ביטוח למקרר שלי למשך 3 שנים. נתתי את מס' כרטיס האשראי שלי לטכנאי שהיה אצלי בבית והוא ביצע עסקה טלפונית עם החברה. לאחר חצי שעה החלטתי שעשיתי מעשה פזיז ומבלי לראות את החוזה וובנוסף שקלתי כלכלית והגעתי למסקנה כי עדיף לי כרגע רק לתקן את הליקוי הקיים .
האם ניתן לבטל את ההסכם ומה עלי לכתוב לבית העסק ? מה קורה אם הם יסרבו לבטל האם זה חוקי?
שלום,
כן ניתן לבטל את ההסכם, אך הדברים תלויים בהסכם ביניכם. גם אם הדברים
נעשו בעל פה אני מניח שיש להם מדיניות בכתב.
עליך לפנות לחברה, לבקש את תנאיי ביטול העיסקה ולפעול על פיהם.
אם על פי המדיניות שלהם לא ניתן לבטל עסקה, יהיה עליך לבקש את ביטול העסקה מבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אם הבנתי נכון, טכנאי שהיה אצלך בבית הציע לך לבטח המקרר, ואת הסכמת. במקרה זה, מדובר בעסקה ברוכלות שלפי חוק הגנת הצרכן, את רשאית לבטל אותה תוך 14 יום מיום ההתקשרות או מהיום שבו תקבלי מסמך עם תנאי ההתקשרות (כלומר , אם הטכנאי לא נתן לך מסמך כזה במקום, תוכלי לבטל 14 יום אחרי שתקבלי את המסמך). עדיף לא לדבר איתם, אלא לשלוח מכתב או דוא״ל שאת מבטלת את העסקה, ולציין שזו עסקה ברוכלות. כדאי גם לא לחכות, ולהודיע על הביטול עכשיו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר