שלום. רשמנו לפני מספר חודשים את הילד לגן ילדים פרטי. במעמד ההרשמה, לא מילאנו חוזה מסוים אלא רק טופס עם שם הילד ושם ההורים. השארנו צ'ק ע"ס 300 ש"ח לצורך "שמירת מקום". לפני 10 ימים, בגלל אי שביעות רצון מכל התנהלות מנהלת הגן, ביקשנו לבטל את ההרשמה. בעלת הגן אמרה שהיא לא יודעת אם היא מחזירה את הצ'ק. מאז דיברתי איתה פעמיים נוספות בנושא ובכל פעם היא מתחמקת בתירוצים שונים ולא רוצה להחזיר את הצ'ק. על הצ'ק אין תאריך (נשאר פתוח מבחינה זו) ולא קיבלנו שום אסמכתא, חוזה או קבלה. בנוסף, לא הוצגה בפנינו מדיניות הביטול של ההרשמה לגן. בגן אחר שאליו נרשמנו קיבלנו מייד חוזה ובו הפירוט לגבי מדיניות הביטול.
האם מותר לנו לבטל את הצ'ק בטרם היא תנסה להפקידו ?
תודה.
שלום,
הצ'ק על סך 300 ש"ח משמש למטרה מסויימת כפי שאתה מתאר "שמירת מקום".
זאת היתה המטרה של הצ'ק ולכן אינני מבין מדוע אתם מבקשים לבטל את הצ'ק.
בכל מקרה אתה יכול לבטל את הצ'ק אך עלול להיות חשוף לתביעה מצד הגן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
לדוגמא, בגן שרשמנו אותו עכשיו, מצוין בחוזה עד איזה תאריך אפשר לבטל, עד איזה תאריך יוחזר חלק מהכסף וכו'. בגן הקודם, אין. עקרונית, ככל הידוע לי " מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה." לו הייתי יודע ש 3 שבועות לפני תחילת שנת הלימודים לא היה ניתן לבטל, לא הייתי מבצע את ההרשמה מלכחתחילה. מה ההשלכות של ביטול הצ'ק ?
שלום,
סעיף 14 ו 15 לחוק החוזים (אליהם אתה מתייחס) אכן נכונים, אך מי שמחליט על כך זה בית המשפט ולפיכך כדי לקבל את הסעד המבוקש אינך יכול לעשות דין לעצמך, אלא להגיש תביעה בבית המשפט, להציג את טענותיך ובית המשפט יפסוק.
אני עדיין עומד מאחרי הדברים שכתבתי לעניין ביטול הצ'ק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר