אני חייל משוחרר טרי טרי מחיל שריון (לפני חודש השתחררתי). לאחרונה החלטתי להשתתף בקורס פסיכומטרי. נרשמתי טלפונית לקורס
וסיפקתי מספר תעודת זהות, מספר כרטיס אשראי ופרטים אחרים. עם זאת חתימתי אינה מופיעה בשום מקום, גם לא על מסמכים ששלחו בפקס לביתי. בזמן הרשמתי הקורס אליו נרשמתי כבר החל כביכול ("מכינה" הם קראו לזה) והקורס עצמו היה צריך להתחיל כשלושה ימים לאחר מכן. לאחר התייעצות נוספת עם קרובת משפחה החלטתי להרשם למקום אחר ולבטל את השתתפותי בקורס שנרשמתי. הנ"ל הודיעו לי שעלי לשלם דמי ביטול בסך 450 שקלים בערך למרות שאין לחברה שום מסמך שחתום על ידי ולמרות שלא קיבלתי שום שירות על ידי החברה פרט למרתון פרופגנדה טלפוני ארוך ומעיק.
למיטב הבנתי משום שאין להם את חתימתי ומשום שהעסקה היתה טלפונית אני יכול לבטל, במסגרת החוק, כל גביה שהחברה תבצע. האם זה נכון? הם מאיימים לתבוע אותי אם לא אשלם. אשמח לשמוע את דעתכם ואת עצתכם.
ערב טוב,
אכן החוק מחייב את חתימתך על הסכם ההתקשרות מחד אך מאידך קיבלת את ההסכם בפקס ותנאי ההתקשרות והביטול היו ידועים לך או לפחות היו צריכים להיות ידועים לך.
החוק מתייחס לקורסים פסיכומטרים ביתר שאת ומפעיל מנגנון איזון בין אינטרס הצרכן לבין אינטרס המכון.
סיבת הביטול הינה שרירותית וסתמית ואין בה סיבה מהותית למעט המלצתה של בת דודתך והעובדה שלא השכלת לבחון אופציות נוספות טרם הרשמתך.
גובה דמי הביטול הינם בהתאם להוראות החוק.
אתה יכול להתעקש על העניין שלא חתמת ולנסות להתמקח על גובה דמי הביטול.
בהצלחה באזרחות !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר