לפני כשנה נרשמתי לביה"ס בישול פרטי, ביה"ס דחה את מועדי פתיחת הקורסים מספר פעמים, לאחר תקופה לא ארוכה מיום ההרשמה, החלטתי אני לבטל את לימודיי במוסד מסיבות אישיות כ-48 שעות לפני מועד פתיחת הקורס, ביה"ס טען שזאת הפרת חוזה כיוון שהיה עליי להתריע על ביטול הלימודים כ-45 יום לפני בכתב ובעל פה ולא אחוייב בדמי ביטול של כ-95 אחוז, החוזה עליו חתמתי אינו חוזה חד צדדי עם תנאים מקפחים, , בידי ביה"ס להציג כל מצג אשר יחפוץ בו, ואילו אני שבחרתי להימנות כסטודנט נותר ללא דרך חזרה.
בנוסף דמי הביטול שביה"ס דורש חורגים מן המקובל, במכתב דרישה שהוצאתי למוסד הנ"ל הראתי נכונות לשלם פיצוי בסך 10 אחוז מעלות הקורס , ביה"ס דחה את הבקשה, וכבר במשך שנה שולח לי מכתבי איום מעורכי דינם הדורשים סכום מלא קרי 22.000 ש"ח, כרגע אני מסרב לשלם את הסכום שהם דורשים, ומתמיד בהחלטתי לפצות אותם בדמי ביטול סבירים של כ-10 אחוז., אשמח לקבל את דעתכם בנושא, חג פסח שמח..
לאחר תקופה לא קצרה מיום ההרשמה
שלום רב,
שאלתך מעט מסורבלת בהמון מידע שאינו בהכרח נהיר לי.
בכל אופן מאחר ועסקינן באיום בתביעה בסך כעשרת אלפים ש"ח אני ממליצה לך בחום לפנות לעו"ד שיבחן את הסכם ההתקשרות ואת הנסיבות שבגינן החלטת לבטל את הלימודים.
לדעתי על בית הספר לקחת אחריות על הדחייה הארוכה והממושכת במועד תחילת הלימודים שיתבטא בהנחה משמעותית בגובה דמי הביטול שהינך נדרש לשלם.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר