שלום רב.
לפני חצי שנה רכשנו גז ארבע להבות מחנות רשת טרקלין חשמל. החברה - סאוטר.
הכירה: ארבע להבות: 3 בינוניות/קטנות ואחת טורבו. נירוסטה.
בעת החיפוש נאמר על ידי המוכר שזו כירה נוחה לשימוש, יש לה טורבו חזק וטוב ומאד המליצו עליה. לא נאמר דבר נוסף לגבי הכירה.
זהו.
לפני שבועיים התפרצה אש בצבעים מלהבת הטורבו ואז גם הפסיקה הכירה לעבוד.
לאחר בירור הסתבר שהלהבה בטורבו נמסה.
מכיוון שיש תעודת אחריות ועשינו התקנה תיקנית עם מתקין מורשה - פנינו לחנות.
שם הופתעו מאד ממה שראו, אמרו שזה מחייב החלפה והפנו לחברת נותני השירות לתיקון.
החברה שלחה טכנאי.
הוא הגיע והיה מופתע ממה שראה.
התקשר למנהל שלו ותוך 10 שניות ענה את תשובת המנהל: אין החזר ואחריות על להבות. הוא טוען שהשתמשתם בחומרים אסורים או שלא הנחתם את הלהבה נכון.
סליחה? - הלהבה לא יכולה לזוז כי היא יושבת על תושבות, חומרים? - לא משתמשים בשום חומר על להבה...
הטכנאי צילם ואמר שישלח לממונים, אולי בכל זאת.
אני ביקשתי לדבר עם המנהל שענה לו את הדברים, הוא קישר בינינו בטלפון. מיד חטפתי צעקות איומות מהאיש - אופיר לייבה - שאני אומרת דברים שהם לא אמת כי הוא מעולם לא אמר לי ששימוש בחומרים מביא לתוצאה כזו. - נכון - לא אמרת לי - אמרת לטכנאי שעומד על ידי והוא אמר לי.
הוא המשיך לצעוק ולהשפיל - וחזר בו מהאמירה על החומרים - והחל לומר שזה בגלל התזוזה של הלהבה.
לאחר שאמרתי שגם העניין הזה הוא לא רציני שכן יש תושבות שלא מניחות לכיסוי לזוז- המשיך לצעוק ולומר שגם בחברות אחרו ת זה ככה. - אבל אני לא קניתי מחברות אחרות - אני קניתי סאוטר...
אחרי צעקות נוספות - הוא המציא סיבה חדשה: אנחנו לא הפסקנו את הגז מרגע יציאת האש בצבעים. גם זה לא נכון.
בשלב הזה, לאחר השקרים והצעקות שלו - הודעתי לו שאיני מוכנה לדבר עימו ואפנה הלאה.
חזרנו לחנות עם הדברים.
הם התקשרו לשירות ושם המציאו סיבה חדשה: זו להבה שלא יכולה לעבוד מעבר לשעה.
שמעתם? - גז שלא ניתן לבשל עימו מעבר לשעה! - אפילו מרק לא מתבשל בפחות משעה...מיותר לציין שלו היינו יודעים זאת לא היינו קונים את המוצר הזה - והחנות גם היא לא ידעה זאת.
החנות אמרו שהם מעולם לא קיבלו הנחיה כזו.
הם אמרו שידברו עם השירות וישיגו לנו להבה חדשה ללא תשלום.
אכן כך היה.
אלא שזו אותה להבה.
עם אותה בעיה שתעלה שוב בעוד ...ממש זמן קצר.
בעת המכירה החנות לא יידעה אותנו על זה
לא היה כתוב את זה על המוצר
גם כעת החנות לא מכחישה זאת.
אם היינו יודעים זאת - לא היינו רוכשים גז כזה.
מה עושים?
האם יש משהו שיכול לעזור לנו לדוגמה, להחליף את המוצר כולו? מה זכויותינו כצרכנים שקנו מוצר שלא נאמר עליו כל האינפורמציה? תודה רבה
שלום,
בהחלט יש מס' דרכים לפעולה :
דבר ראשון אני מציע לך לפנות למכון התקנים ולדווח להם על העניין ולבקש מהם לבצע בדיקה.
שנית, אני מציע לך לפנות למועצה לצרכנות ואמון הציבור ולדווח להם על הדברים.
שלוש, אין בפניי את כל המידע הרלוונטי, אך בהחלט יש סיכוי טוב להגשת תביעה משפטית לצורך החלפת המוצר כמו גם תביעה כנגד החברה נותנת השירותים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר