בערך בחודש יולי 09 רכשתי מנוי לעיתון יומי בעסקה של חמישה חודשים + חודש מתנה.
סמוך לתום התקופה יצרה איתי קשר נציגה ושאלה אם ברצוני לחדש את המנוי. ביקשתי שתחזור אלי בעוד מספר ימים בזמן שאני חושב על ההצעה. למרבה הפתעתי המנוי חודש ללא הסכמתי.
כשפנתי למוקד נאמר לי שנזכרתי מאוחר מדי ואני כבר מקבל את העיתון 3 חודשים - לכן לא אוכל לבטל את המנוי.
בנוסף נאמר לי כי אם איני רוצה להיות מחוייב על מנוי נוסף עלי להתקשר סמוך לסיום המנוי ולהודיע על כך.
עד כמה שידוע לי שתי הפעולות (חידוש העסקה ללא אישור והדרישה להודיע על ביטול במקום לקבל את אישורי לחידוש) מהוות עבירה על חוק הגנת הצרכן.
מה ביכולתי לעשות?
מועדים לשמחה,
חוק הגנת הצרכן מאפשר לך להודיע לעיתון על רצונך לבטל את המנוי והם מחוייבים להפסיק את המנוי במועדים הקבועים בחוק התלויים בדרך בה הודעת - בהודעה בדואר רשום: על הספק להפסיק לחייב את הצרכן תוך 6 ימי עסקים לאחר תאריך משלוח ההודעה.
בהודעה בעל פה, בפקס, במייל/בדוא"ל: על הספק להפסיק לחייב את הצרכן תוך 3 ימי עסקים מיום מסירת ההודעה .
במקרה שבו העסק ממשיך לחייב אותך לאחר מועד הניתוק הקבוע בחוק, הינך זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ₪ , בנוסף להחזר כספי מלא מהמועד בו היה על העסק להפסיק לחייב אותך
אציין שבהחלט בשיחת הטלפון שלך הראשונה עם נציגת העסק לא היית ברור ותשובתך לא היתה חד-משמעית אך בפעם השניה אין ספק שבקשתך היתה ברורה.
כתוב מכתב את הודעתך ודרישתך להפסקת המנוי וקבלת החזר כספי ולא תאלץ לפנות לערכאה שיפוטית למיצוי זכויותיך שנפגעו.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר