הגשתי תביעה קטנה נגד חברה ששלחה הודעות ספאם, ובכתב ההגנה מסתבר שהייתה לי התקשרות איתם. כעת אני מעוניין לבטל את כתב התביעה: 1. מה צריך לרשום בבקשה, והאם צריך לציין סיבה לביטול? ואם כן מה לרשום? 2. האם החברה יכולה לדרוש החזר הוצאות אם הוגש כתב הגנה מטעמם בלבד? ואם כן באיזה סכום?
שלום,
תחילה אציין כי זה שהיתה לך התקשרות עם החברה לא אומר שהם רשאים לשלוח לך הודעות פרסומת. החוק מגדיר בצורה ברורה מתי ואיך ניתן למפרסם לשלוח הודעות פרסומת. עליך לבדוק האם מסרת לחברה את פרטיך והם יידעו אותך שהפרטים שלקחו ממך מיועדים לצורך שליחת פרסומות.
לגבי שאלותיך :
1. בבקשה למחיקת התיק אינך חייב לציין את הסיבה, אך אתה רשאי לעשות זאת . רשום את הסיבה האמיתית לכך שאתה מבקש למחוק את התיק.
2. כן בהחלט. החברה יכולה לדרוש החזר הוצאות אם הם הגישו כתב הגנה ובסכום שהם ימצאו לנכון. כמו למשל אם הם היו צריכים לגשת לעו"ד כדי שיכתוב להם כתב הגנה הם יבקשו את שכר הטרחה ששילמו לעו"ד.
אני מציע לך לפנות לייעוץ בעניינך למועצה לצרכנות או לעמותה למלחמה בספאם.
יתכן שהחברה כתבה כתב הגנה שמטרתו להפחיד אותך ונדמה שהם הצליחו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר