שלום רב.
דבר ראשון אני לא בטוח אם זו הפורום הנכון לשאול בו את השאלה הזו, אם לא אשמח אם תכוון אותי למקום הנכון באתר.
בשנת 2008 למדתי משפטים במכללת ר"ג לתקופה מסוימת והפסקתי,בקשתי לסגור את תכנית הלימודים וגם עד כמה שזכור לי שלמתי את חובי למכללה אם היה.
בקיץ שעבר התחלתי ללמוד ניהול ומדעי המחשב באונ' הפתוחה. רציתי לבדוק האם יש לי נק' זכות מהתואר שלמדתי במשפטים שאוכל לנצלם בתואר הנוכחי אז יצרתי קשר עם המכללה ע"מ שישלחו לי את רשימת הקורסים שהשלמתי.
לתדהמתי גיליתי שיש לי חוב למכללה, שהיה בזמנו ב 3 וחצי אלף ש"ח וטפח עד כדי 8,800 ש"ח נכון להיום.
בזמנו (לפני פסח שעבר) דיברתי עם העו"ד המטפל בעניינים האלו מטעם המכללה והוא היה אמור לחזור אליי לאחר החג עם פרטים לגבי החוב, מסמכים וכו'. מיותר לציין שלא קבלתי שום הודעה על כל במשך השנים ושום טלפון לא נעשה אליי במשך כל השנים האלו.
אותו עו"ד גם לא חזר אליי אחרי החג ועכשיו קבלתי ע"י שליח מסמך תביעה לתשלום הסכום הנ"ל וכן דמים עם פירוט פעילותי במכללה.
העו"ד ששוחחתי עימו טען בשיחה הראשונים שבשנה הראשונה כן קבלתי הודעות בדבר החוב (מה שאיני זוכר בכלל) ובכל אופן, במשך לפחות 5 שנים לא אמרו לי דבר על החוב הזה.
אני יודע שהטריק הזה נעשה למאות עם לא אלפי סטו' שמתחילים ללמוד שם ומפסיקים,ולאחר 6 -7 שנים פתאום נודע להם שיש להם חוב למכללה,שכמובן הספיק לתפוח ב 200%-300% .
אשמח לדעת מהם הצעדים שאני יכול לנקוט בהם והאם אני יכול לתבוע אותם על כל שהם לא נהגו בתום לב, לא יצרו איתי קשר כל השנים האלו ורק אחרי שאני התקשרתי ע"מ לקבל את ציוני מהמכללה נודע לי בדבר החוב.
בתודה מראש,נתנאל.
שלום נתנאל,
על פי הדברים שאתה כותב נדמה כי אתה מסתמך בעיקר על זיכרון של לפני שנים.
אני מציע, לפני שאתה ניגש לתביעה, לפנות אל המכללה ולבקש מהם את כל המידע הרלוונטי מבחינתך, לרבות מכתבי ההתראה שנשלחו לך, הוכחת הסכום (שהרי אתה טוען ששילמת את כל חובך) ולנסות לסיים את העניין בדרך של מו"מ.
אם נשלחו אליך לפני כמה שנים מכתבי התראה, זה שלא נשלחו לך מכתבים בשנה האחרונה לא אומר שהם נהגו בחוסר תום לב.
דבר נוסף, שים לב שאתה מציע לתבוע מכללה למשפטים, כלומר לתבוע מכללה שכולם שם עורכי דין.
לפיכך בטרם אתה נוקט בהליכים משפטיים, אני מציע לך לבדוק את המקרה לאשורו ולא להסתמך על זכרון.
לדוגמא אם יש לך הוכחה לכך שכאשר עזבת את המכללה שילמת את כל החוב, אז בהחלט יש מקום לתביעה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
כבר יש בידי את כל המסמכים מהם.
מה שיש לי זה מכתב הרשמה מ 19.9.06 ,כתב התחייבות מאותו תאריך ,שמציין בתוכו את הריבית השבועית שהובילה לחוב זה,מכתב ביטול הלימודים מתאריך 17.6.08 שמציין שיש לי חוב של 3,850 ש"ח, למען האמת אני לא זוכר שהיה לי אליהם חוב כזה ובכל מקרה היה לי אצלם פקדון של 16 אש"ח שחשבתי שבמקרה של חוב הוא יקוזז משם.
כמו כן יש לי את כרטסת התשלומים וזהו!!
שום מכתב התראה,שום הודעה בדבר חוב קיים,כלום.
עברו 6 וחצי שנים מאז,גם כשבקשתי מהעו"ד שמטפל מטעמם בעניין הזה את המסמכים שהגיעו אליי רק עכשיו עוד לפני פסח שעברהוא הבטיח שישלח לי אותם לאחר החג.
שלום,
עליהם להוכיח לך שהם שלחו לך במהלך התקופה מכתבי התראה לפני תביעה בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר