שלום רב,
בסוף שנת 2011 התגייסתי לצבא, לאחר קורס וטירונות חוייבתי ללקיחת מירס צבאי בשל תפקידי כמשקית ת"ש.
לאחר כשנה (אמצע 2012) פסלתי מקצוע וכתוצאה מכך (לאחר כשנה וחצי מעט גיוסי, בתחילת 2013). הזדכתי על המירס בחברה אצל נציגת שירות בסניף קריית שמונה.
חשוב לציין שבעת לקיחת המירס ובעת החזרתו לא קיבלתי שום אסמכתא מהחברה. בנוסף לכך לא השתמשתי במכשיר כמעט כלל בעת שהיה אצלי עקב שימוש במכשי הפלאפון הפרטי שלי.
כחצי שנה לאחר שיחרורי (בסוף 2013) קיבלתי מכתב לבית הוריי (שאיני גרה עימם וכאשר הכתובת שצינתי בפני החברה בעת לקיחת המירס והחזרתו ואף בפני המערכות הצבאיות, בכלל הייתה הכתובת של סבתי, כיוון שלא הייתי בקשר עם הורי) המודיע על חוב לחברה וכולל בתוכו עוד בכום חיוב על העורך דין. אמי דיברה עם המשרד, תחילה אמרו שהחוב יסגר, ולאחר כחצי שנה הגיעה עוד מכתב בו התבקשתי להציג אסמכתא על הזיכוי שמעולם לא קיבלתי. כמובן שחברת מירס כבר אינה הייתה קיימת ולכן לא היה מול מי לבקש אסמכתא. כששאלתי את משרד עורכי הדין מה לעשות נאמר לי שאין איך להשיג אסמכתא זו אלא רק מול חברת מירס (שכבר נסגרה) או לשלם את החוב.
כשכבר החלטתי לשלם את החוב הסתבר לי שעלי לחתום על חוזה שפג תוקפו בנובמבר 14 ושחשבונית על התשלום תשלח אלי רק לאחר שלושה ימים ושלא יהיה ניתן לרשום עליה גמר חוב. כלומר יוכלו להמשיך בתביעה נגדי.
לאחר שבררתי באינטרנט גיליתי שאני לא היחידה במערכה הזאת וביחד איתי ישנם לא מעט חיילים משוחררים שנדרשים לשלם חוב דומה למרות החזרת המכשיר.
מה אוכל לעשות?
בתודה מראש, דלית.
שלום,
אני מציע לך לפנות לעורך דין כדי שזה יפנה בשמך וינהל מו"מ עם משרד עורכי הדין בצד השני כדי לסגור את התיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
במידה ואת מעוניינת בסיוע משפטי בעניינך, את מוזמנת לפנות אליי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר