שלום, ליפני כחודש קיבלתי דו"ח תברואה מהפיקוח העירוני של עיריית רמת גן, נוסח העבירה בדו"ח הוא : " הנ"ל הניח או הרשה לאחר להניח נייר או אשפה ברחוב חומר שהונח: קרטונים של שופרסל עם פסולת ביתית ושקיות אשפה בתוכם, חוק עזר למת גן (מפגעי תברואה) תשיח 1958 סעיף 10 (ה) הנחת נייר או אשפה ברחוב".
על הקרטונים של שופרסל הייתה מדבקה עם השם של בת זוגתי ולכן הדו"ח הגיעה על שמה. את האשפה הנ"ל אני זרקתי לפח ולפי דעתי מישהו הוציא אותם לרחוב (ישנו בחור אחד שמסתובב בשכונה שלנו ומוציא כל הזמן את הקרטונים מהפחים ושם אותם ברחוב בטענה שהם ממלאים את הפחים של הבניין). שלחתי להם מכתב ערעור, היום התקשרתי לבדוק מה קורה עם הערעור וקיבלתי תשובה שהוא נדחה ואם יש לי בעיה עם זה אני יכול ללכת למשפט. השאלה שלי האם יש לי קייס ללכת למשפט מולם מכיוון שהחוק הוא לגבי הנחת אשפה ברחוב שאני לא הנחתי אלא האשפה נמצאה שם עם השם של בת זוגתי עליה או שאין לי קייס בסיפור הנ"ל ועליי לשלם את הדו"ח. תודה רבה :)
שלום,
אם תוכל להוכיח את טענותיך בבית המשפט (שמישהו באופן קבוע מוציא את הקרטונים מהפחים אז בהחלט יש לך קייס משפטי בעניין זה) או במילים אחרות חובת ההוכחה תיהיה עליך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
החוק בדו"ח הוא על הנחת אשפה ולא על הימצאות אשפה ברחוב. לכן שאלתי היא אם חובת ההוכחה היא עליי במקרה זה או עליהם כי הם מצאו רק את האשפה ברחוב. האם הם לא צריכים להוכיח כי אני זה שהנחתי אותה שם ? מה שאומר שכל אשפה שאני זורק לפח, אם היא תימצא את דרכה לרחוב ולא על ידי אני צריך לחשוש מקבלת דו"ח על כך ?
אתה בהחלט צודק, אך מדובר פה בניואנסים קטנים, שאני מקווה שבית המשפט יבין ויראה זאת ואתה כמובן תצטרך להציג את הדברים בצורה זאת בבית המשפט. העיריה תטען כי אם מצאו אשפה עם שמך, אזי סביר להניח שאתה הוא זה שזרקת את האשפה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר