מספר שאלות:
טרם קיבלתי בדואר את הפס"ד וחלפו יותר משבועיים מהדיון. ממתי נספר הזמן הקצוב לערעור? מהרגע שבו אספתי את הדואר? ואם הדואר יגיע ואני בחופשה והמתין בבית הדואר שבועיים?
יצא שחבר עו"ד שלף עבורי הפס"ד אבל טרם קיבלתי רשמית, כך שלצערי ראיתי שהתביעה שלי נדחתה.
האם אני חייב עו"ד למחוזי?
מה האגרה?
לגבי העילה לערעור - אני המצאתי בתביעה מסמכים רבים התומכים בטענותיי. הנתבע - לא רק שכלל לא הגיש כתב הגנה (ובכ"ז הדיינת החליטה שלא לתת נגדו פס"ד ללא כתב הגנה), אלא אף דחתה את תביעתי שהסתמכה על עדותו של הנתבע בלבד, ללא שהביא כל מסמך התומך באיזשהו חלק בעדות. כך יכול היה הנתבע לשקר (למרות שהינו בשבועה) והתברר כי חלק משיקול הדעת של הדיינת היה על סמך אותם סיפורים שסיפר, כאמור, ללא כל מסמכים תומכים. האם זו עילה לערעור?
אילן שלום,
כלל, תחילת סד הזמנים לצורך הגשת ערעור חל ביום שהומצא לך פסק הדין במסירה אישית כדין. בכל מקרה, עסקינן בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות, ולכן הערעור לבית המשפט המחוזי אינו בזכות אלא ברשות.
אשר לסיכויי הערעור, כלל בית המשפט שלערעור לא יתערב בהחלטת בית המשפט קמא אלא בטעות משפטית, ולא בראיות.
אין חובה לשכור את שירותיו של עו"ד על מנת להגיש בקשת רשות ערעור, יחד עם זאת רצוי ואף מומלץ לעשות זאת על מנת לבחון את סיכויי הערעור ובהתאם במידת הצורך למקסם את סיכויי הערעור, שהרי עסקינן בעילות משפטיות לרוב, ולא עובדתיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
