שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שנמצאת בגן פרטי. הגן נמצא בישוב בו אנו גרים. השבוע בעל הגן הודיע לנו שהגן עובר לישוב אחר המרוחק כרבע שעה נסיעה מביתנו. אנו הבענו התנגדות מהסיבה שאישתי לאחר תאונת דרכים הינה נכה ואינה נוהגת.
הגן הפרטי בעל 4 ילדים בסך הכל אשר 2 מהילדים שייכים לבעל הגן.
רציתי לשאול מספר שאלות: הוצאתי את הילדה בתאריך 5.5.15, כך שבחודש מאי הילדה היתה 5 ימים. בעל הגן רוצה תשלום יחסי עבור אותם ימים. חשוב לציין שבמהלך השנה הגננת לקחה חופש מספר ימים ולא דרשנו החזר על ימים אלו וגם רשמתי את הילדה לנעמת ששם גובים מחיר על חודש מלא ולא יחסי.
בנוסף, נהוג שבגנים משלמים על חודש אוגוסט באופן מלא למרות שהגן מסתיים ב- 8.8.15. האם אני צריך לשלם עבור חודש אוגוסט בגן הפרטי? אני אשלם על חודש זה גם בגן נעמ"ת. אשמח לעצה
אורי
אורי שלום,
יש לבחון את התנאים שנחתמו בינם לבין בעלת הגן (ככל שישנם). לפי הנתונים שהצגת, נראה כי הגננת היא זו אשר קיבלה החלטה באמצע שנה לשנות את תנאי ההתקשרות עליהם הסכמתם (בכתב או בע"פ) בתחילת שנה- ככל שהיא לא עיגנה את האפשרות של מעבר ו/או לא יידעה אותכם על האופצייה הזו בתחילת ההתקשרות בינכם- לא ברור מדוע היא דורשת מכם השתתפות בתשלום עבור חודש אוגוסט. אשר לחיוב היחסי- אני ממליצה לך להסדיר את העניין עם בעלת המעון ולהסביר לה את אשר הסברת כאן לעניין קיזוז הימים כאשר היא נעדרה והן לעניין "פיצוי" לאור כך שנאלצתם למצוא מסגרת חלופית אחרת, והכל בכפוף להסכמות כאלו ואחרות ככל שקיימות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר