שלום,
לפני מספר חודשים, רכשתי מנוי הכולל 10 שטיפות בעסק לשטיפת מכוניות. השתמשתי בשטיפה אחת במעמד הרכישה. השבוע, כאשר ניסיתי ללכת למקום ב18:40, כשעה לפני שעת הסגירה כפי שפורסמה בעמוד הפייסבוק העיסקי שלהם, נאמר לי שהם לא מקבלים קהל כבר מ18:00. בשיחה עם האחראי נאמר לי שהם סוגרים ב19:00 ואכן לא מקבלים מ18:00. אמרתי לו שזה לא מה שרשום בעמוד שלהם. לאחר שיחה יחסית ארוכה הוא אמר לי להגיע למחרת ב18:30.
ניסיתי להסביר לו שבשביל להגיע לפני 19:00 עלי לצאת מוקדם מהעבודה, דבר שאיני יכול לעשות בתכיפות, ולכן אני מבקש להחזיר את כרטיס המנוי, שכן התנאים שלהם אינם תואמים את הפרסום שלהם ולכן אינם נוחים לי. האחראי אמר שזה בלתי אפשרי. האם יש לי טעם לעשות משהו בנידון מבחינה משפטית והעסק אכן מחויב להחזיר לי את כספי או פשוט לוותר ו'לתרום' את הכרטיס?
תודה.
שלום,
אינני מבין מה כוונתך בשאלה האם יש טעם ?
במידה וחברה פעלה בניגוד לחוק ו/או גרמה לך עוולה, קמה לך הזכות לתבוע את זכויותיך בבית המשפט ולכן הבחירה היא שלך.
במידה והנך מעונין לבטל את המנוי יהיה עליך לעשות זאת באמצעות בתי המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ב'האם יש טעם' התכוונתי להאם יש לי עילה לתביעה.
האם אי קבלת לקוחות על פי הפרסום בעמוד העיסקי היא אינה חוקית?
האם מותר להם על פי החוק לא להחזיר כסף על המנוי הלא ממומש?
אם דברים אלו אינם חוקיים, האם זה כלכלי לתבוע?
תודה.
שלום,
אתה מתאר מקרה של הטעיית הצרכן על פי חוק הגנת הצרכן ולפיכך בהחלט יש עילה לתביעה. כמו כן חוק הגנת הצרכן קובע פיצויים במקרה של הטעיית הצרכן וקיים חוק הקובע שלא ניתן לקחת תשלום מבלי לתת תמורה או במילים אחרות בהחלט במקרה שלך יש עילה לתביעה על פי החוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר