שלום רב
אני לקוח של חברת פלאפון מזה 25 שנים, עם שני קווים סלולאריים.
בחודש ינואר 2015 פנה אלי טלפונית נציג של חברת פלאפון והודיע לי כי בתור לקוח נאמן אני זכאי למתנה ללא תשלום: מכשיר טאבלט. השבתי כי אין לי צורך כלל במכשיר טאבלט, אך נציג פלאפון שכנע אותי לקבל אפילו שני מכשירים (אחד לכל קוו) בנימוק שאקבל אותם חינם ואוכל למכור אותם או למסור אותם לאחרים במתנה.
לתדהמתי, גיליתי בסוף חודש מאי כי חברת פלאפון מחייבת את כרטיס האשראי שלי בתשלום גבוהה בגין שני המכשירים. סכום החיוב הוא כ-40 ₪ לחודש במשך 36 חודשים לכל אחד מהמכשירים. אי לכך הנזק הכספי הכולל שנגרם לי הוא כ-2880 ₪.
חברת פלאפון מסרבת לעצור את התשלומים ולבטל את "העסקה". לטענת חברת פלאפון, אני חתום על מסמך שמחייב אותי . על מסמך זה החתים אותי שליח שהביא את המכשירים, כאשר אני הייתי בדעה שמדובר בתעודת משלוח בלבד. המחיר והתשלומים מוזכרים באותיות קטנות רק בנספח שאינו חתום על-ידי.
אני מדגיש שמעולם לא הסכמתי לשום עסקת רכישה. בנוסף לכך, מסומנת על המסמך פריסת תשלומים שמייקרת את המכשירים בכ-50 אחוזים, עקב הוספת ריבית רצחנית! מיותר לציין כי מעולם לא נשאלתי על פריסת תשלומים, כי הרי לא דובר כלל על מחיר כלשהוא, אלא על מתנה.
בעיניי ברור שהיה זה מעשה הטעיה מכוון של נציג חברת פלאפון. חברת פלאפון גובה כסף מחשבוני ללא הרשאתי.
מה ניתן לעשות?
האים אני יכול באופן חד-צדדי לעצור את התשלומים לפלאפון?
בתודה, בן
שלום,
במידה וחתמת על הסכם כלשהוא (גם אם לא קראת או הבנת אותו), אני לא ממליץ לך לעצור את התשלומים. במקום זאת אני מציע להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות לצורך ביטול העיסקה של הטעייה וכו'.
עצירת התשלומים עלול לחשוף אותך להליך הוצאה לפועל ועיקולים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר