לאחר שרכשתי מוצר דרך הטלפון התחרטתי (כי מצאתי אותו דבר זול יותר בחנויות). בקשתי מבית העסק לבטל את העסקה (ששולחים לי הביתה) והם סרבו. חברת האשראי טוענת שהם לא יכולים לבטל. מה עושים?
שלום,
איני יודע באיזה מוצר מדובר ומהם הנסיבות הנוספות במקרה אותו אתה מתאר, אך לידיעתך ניתן לבטל עיסקה בהתאם לחוק הגנת הצרכן ותקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
על מנת שאוכל לתת לך תשובה ספציפית עליי לקבל פרטים רבים נוספים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בהמשך לפנייתי- תודה על התגובה! מדובר ברכישת מצנן דרך חברה בשם "מדיה דיירקט" (לפעמים נקראת "דיירקט סחר") שנעשתה בטלפון לפני כמה ימים, עקב שיווח אגרסיבי. מיד אחרי ביצוע העסקה מצאתי באתר zap אותו מוצר ואותו דגם בסכום הרבה פחות (בערך 45%) בחנויות באזור שלי ולכן דרשתי ביטול. הם ניסו לטעון שזה לא אותו דגם והרגשתי שעובדים עלי. בשיחה עם נציג מח' חשבונות נאמר לי בדיוק מספר הדגם, שתאם את המוצר שהוצג ב-zap. בנוסף, הנציגה שמכרה לי התכחשה לגבי מספר הדגם (חשוד) וטענה שזה לא "אותו עוצמה" ולכן הפער במחיר! אך בשיחה עם בעל חנות באזור שלי על המוצר הספציפי, נאמר לי שהדגם אחיד בכל מקום ואין מצב של פערים בעוצמה!
הנציגה מ"מדיה דיירקט" הבטיחה לפצות אותי אחרי שזה יגיע אלי כדואר, במידה ומתברר שצדקתי ושבאמת קיים פער גדול במחיר. איני מאמינה לה ויש לי הרגשה שרימו אותי ושיעשו הכל להקשות עלי בעניין החזרה, למרות ההבטחות. שוחחתי עם שירות לקוחות ישראכרט (רכשתי בכרטיס שלהם) והם טענו שהם לא יכולים לבטל, אלא רק בית העסק עצמו, ובמקרה של סירוב, יעצו לי לפנות לגורמים משפטיים. אשמח על עצה מה כדאי לעשות.
שלום,
נכון, חברת האשראי לא יכולה לבטל את העסקה ועליך להציג לחברה הסכמה לביטול גם של הצד השני.
לידיעתך, על פי חוק הגנת הצרכן : בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה –
(1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בפעם השנייה כתבתי הודעה מפורטת מאד על המקרה עם כל הפרטים וזכיתי לאותה תגובה כמו בפעם הראשונה (לא ידוע באיזה מוצר מדובר...וכולה).
איזה עוד פרטים נחוצים כדי לקבל תשובה יותר משמעותית?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר