שלום רב.
הגשתי תביעה קטנה נגד חברת אלומיניום (ח.פ) וכנגד הבעלים שלה.
את מסירת כתב התביעה נאלצתי לבצעה ידנית ולכן נעזרתי באדם שזה מקצועו.
למשפט הגעתי ולצערי השופטת הודיע לי שהסימון לא בוצע כמו שצריך על ההודעה למשלוח כתב התביעה לבעל החברה, אך על ההודעה הזהה לחברה עצמה הסימון הוא כראוי ולכן היא יכולה לפסוק רק בנוגע לחברה.
פסק הדין הוא לטובתי....
השאלה שלי מחולקת לכמה חלקים,
א. מה עכשיו? ממי ואיך אני מקבל את הכסף שנקבע כי אני זכאי לו?
ב. מה המשמעות שבעל החברה שתבעתי לא מופיע בפסק הדין? (היה והחברה פשטה את הרגל?)
ג. האדם ששכרתי בשביל לבצע את המסירה האישית של כתב התביעה טוען כי הגיש לבעל החברה אישית והוא כבר הכין לי תצהיר על כך, האם אני יכול לשנות את פסק הדין כך שבעל החברה יצורף גם הוא?
תודה רבה.
שלום רב,
ראשית ברכותיי על קבלת פסק הדין.
לגופו של עניין, בית המשפט אינו מאפשר בקלות רבה קבלת פסק דין כנגד בעל חברה (בהנחה שהחברה הנתבעת הינה חברה בע"מ ולא עוסק מורשה) ויש לפעול לפי פרוצדורה לפיה נדרש להוכיח הצדקה להרמת מסך ההתאגדות בין החברה לבעליה.
לפי שאלתך ניכר שאין זה העניין כרגע והינך מביעה חשש שבעתיד אולי החברה תפשוט רגל.
יש להודיע לחברה על פסק הדין ולדרוש שתאכוף אותו או לחילופין ניתן לפנות ללשכת הוצאה לפועל הקרובה לאזור מגוריך ולהגיש את פסה"ד לביצוע. היום יש מסלול מהיר ונגיש (עד סכום של 10,000 ש"ח).
אם את מתעקשת על תיקון פסק הדין בדרך של הוספת נתבע, ההליך מעט מסובך ומורכב יותר ואני לא בטוחה שהבנתי לאשורו את הסיבה שהשופטת לא פסקה כדרישתך, לכן אני ממליצה לך לפנות לעו"ד לפגישת ייעוץ בה תציגי בפניו את פסה"ד, פרוטוקול הדיון ואת טענותיך והוא יחווה את דעתו המקצועית ויסייע במידת הצורך.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על התשובה המהירה,
אחרי שניתן פסק דין, מי מודיע לחברה?
יש לציין כי הנתבע לא הגיש כתב הגנה ולא הגיע למשפט, אני רק יכול לשער שהוא לא יגיע אלי ביוזמתו וישלם לי את מלוא הסכום. כלומר מה עלי לעשות עכשיו? בפק הדין נכתב שלנתבע יש 30 יום לשלם לתובע. לכחות 30 יום? אני צריך להודיע לו?
שוב תודה.
שלום רב,
מומלץ להמציא לנתבע את פסה"ד בדואר רשום. בתום 30 יום ניתן לפנות ללשכת ההוצאה לפועל לביצוע האכיפה.
יש לקחת בחשבון שיתכן והנתבע/החייב יגיש בקשה לביטול פסה"ד בהעדר הגנה אך לאור טענתך שיש בידך אישור מסירה ותצהיר של השליח סיכויי קבלת הבקשה אינם גבוהים.
באם תוגש בקשה כזו לביטול פסה"ד ממליצה לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ משפטי ובחינת כל המסמכים שבידיך.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר