שלום,
קבלתי את כתב ההגנה של הנתבעת, חלק מהדברים שנאמרים שם הם:
- שהתובע (אני) לא הוכיח שאיננו התעניין אצל המפרסמת בדבר השירות.
- התובע (אני) לא היכיח שלא הסכים מפורשות לקבל דבר פרסומת
- הנתבעת משתמשת בחברה חיצונית לשליחת הודעות ולכן היא לא הכתובת לתביעה (יש לי שיחה מוקלטת שבה נציגה מזדהה בשמה ואומרת שהיא מחברה שהיא זרוע של חברה נתבעת).
- בנוסף הנתבעת מבקשת מבית המשפט לדרוש ממני את הוצאות המשפט של הנתבעת, כתב ההגנה שלהם נראה כאילו נכתב ע"י עו"ד ואם הם ישחו עו"ד לבית המשפט תביעות קטנות הם יכולים "להעמיס" לא מאט "הוצאות משפט".
להתיחסותכם אודה.
יגאל.
שלום יגאל,
קראתי את הדברים.
איך אני יכול לעזור ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
- האם תובע חייב להוכיח שלא התעניין אצךל המםפרסם בנושא הפרסום (איך אתה בכלל מוכיח שמעולם לא התניינת איפשו בנושא כזה או אחר?)
- איך אחד יכול להוכיח שאיננו הסכים לקבלת פירסומים? אני מתכוון, לא קשה להוכיח קיום של משהו, אבל קשה מאוד להוכיח אי-קיום של משהו. אין לי הרי גישה לרישומים של החברה ואין לי יכולת לבדוק שאינני חתום על שום הסכם קבלת פירסום ז"א אני יודע שלא הסכמתי, אבל איני אשכרא *מוכיח* את זה?
- האם העובדה שפירסום נשלח לא ע"י חברה נתבעת (לפי מה שהם כותבים בכתב הגנה) אלא ע"י חברה אחרת, מטעמם, פוטר אותם מאחריות על שליחת הודעות ספאם?
- האם במשפט תביות קטנות הנתבעת יכולה להביא נציג שהוא עו"ד ועוד לדרוש לשלם לו את שכה"ת שלו?
שלום,
תחילה אגיד כי אינני מבין מדוע הגשת תביעה בגין חוק הספאם לפני שבדקת את כל התנאים להגשת התביעה.
אנסה לעזור
על פי חוק הספאם נטל ההוכחה הוא על המפרסם ולא עליך. אני מזמין אותך לעיין בחוק ובפסקי הדין החדשים בעניין.
לשאלתך השלישית התשובה היא לא. אינו פוטר אותם מכל אחריות לעניין.
לשאלתך הרביעית - התשובה היא לא. אסור לעו"ד לייצג בהליך תביעות קטנות אלא באישור מיוחד של בית המשפט.
בדקתי לפני, קראתי גם את החוק. פשוט כתב ההגנה שלהם היה מנוסח ע"י עו"ד ובצורה די תוקפנית, עד התחלתי לחשוב אולי פספסתי משהו (בכל זאת אינני עו"ד. תודה על התשובות, זה מתאים למה שאני חשבתי.
אני ממליץ לך לקרוא קצת פסקי דין לפני הדיון. שם תמצא מידע רב בעבורך כדי לבסס את תביעתך בבית המשפט.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר