שלום רב,
קניתי מזגן אלקטרה ב- 27 ביולי השנה, כולל התקנה בחברת getit באינטרנט ב-12 תשלומים. המזגן הגיע על שני חלקיו: הפנימי שנועד לתוך הדירה והמדחס בחוץ. לא הגיעו מתקינים של החברה, וביטלתי את ההתקנה בהתקשרות בטלפון תמורת הבטחה שיזכו אותי ב-780 שקלים. לא זיכו. בא מתקין מטעמי והכין הכל, ואז התברר לו שהחלק הפנימי של המזגן הוא בסדר, על פי ההזמנה שלי, ואלו החלק החיצוני, המדחס, הוא של חברת אלקטרה, אבל בעל תכונות שונות ואין זהוּת בין השניים. המתקין ניסה להתקשר לחברה, אבל לא השיבו שם לטלפון. אי אפשר היה להפעיל את המזגן. אי אפשר היה להתקשר אל החברה, אין מענה, מקבלים רק הודעה של מספר טלפון ולא חוזרים. בגלל תנאי מזג האוויר יצאתי מדירתי אל ילדי ובני משפחתי, והבנתי שמזגן לא יהיה בקרוב כי אין עם מי לדבר. שלחתי מיילים, פקסים, התקשרויות טלפוניות שנענו אולי פעמיים. הודעתי על ביטול העסקה, שלחתי מכתב עם טופס של המועצה לצרכנות וכל הפרטים באמצעות שליח אישי של הדואר לחברה בנצרת עילית. שום דבר תשובה לא הגיעה. קניתי מזגן חדש, אחר, והוא הותקן בדירתי על ידי המתקין הפרטי. חברת האשראי טוענת שהחברה בנצרת עילית קיבלה את כל התשלום שלי 2942 שקלים, ולכן, חברת האשראי לא יכולה לבטל את 11 התשלומים שנותרו לי לשלם. אחד כבר נפדה. החוק לא מאפשר לה זאת, כך נטען באוזני בשתי שיחות טלפון. כך קרה ששילמתי פעמיים, נדדתי מהדירה, הרבה רוגז היה מנת חלקי, זמן התבזבז, ומה לא! אני מבקשת לתבוע את חברת האשראי שתשיב לי את הכסף. מה הסיכויים שלי להצליח בתביעה?
תודה
כרמלה
שלום,
על פי החוק, חברת האשראי לא יכולה להפסיק את התשלום בלי שהחברה (שאמורה לקבל את הכסף) מאשרת זאת ולכן נדמה שחברת האשראי פעלה כדין.
אם יש מישהו שצריך לבוא בטענות אליו זו החברה שממנה רכשת את המזגן הראשון והיא זו שאת צריכה לבטל את העיסקה מולה ולקבל את כספך בחזרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר