שלום רב!
רציתי לבדוק האם במקרה שאתאר ישנה עילה לתביעה?.
באוגוסט 2009 הזמנתי סורגים. הבטיחו 10 ימי אספקה. שילמתי מקדמה של 500 ש"ח ובזמן האספקה אשלם את היתרה- 2070 ש"ח. כשהגיעו לספק את הסורגים היהי חסר סורג בחדר הילדים והוחלט שעד לסיפוק הסחורה לא אשלם. יש לציין כי הזמנתי סורגים באוגוסט בגלל חופשת הילדים.
רק בדצמבר קיבלתי טלפון מהנה"ח של החברה מה קורה עם התשלום, כעסתי נורא ואמרתי שאני מוכנה לשלם ואני לא בורחת מתשלום אך אני חושבת שמגיע לי פיצוי. נאמר שיחזרו אליי.רק באפריל הואילו בטובם לחזור אליי והם לא מוכנים לפצות אלא להתקין את הסורג. אני בטוחה שעליהם לפצות אותי. מבחינתם להגיע לבית משפט- האם אינני צודקת? האם אין כאן מקום לתביעה משפטית מצידי?
שבוע טוב,
בהנחה שלא ישבת על המדוכה במהלך ארבעת החודשים עד למועד בו הואילה החברה לספק את הסורג/החלק ממנו ושמרת עימם על קשר, ובהנחה לחילופין שהחברה שמרה על שתיקה ובמשך כל התקופה הארוכה הזו לא יצרה עימך קשר,
תוך התחשבות בעובדה שעד למועד האספקה לא שילמת את יתרת התשלום, יש מקום לדרישתך לקבל פיצוי כלשהו בגין השיהוי הארוך המתואר.
נסי לנהל מו"מ עימם תוך הבהרת עמדתך לעניין חשיבות מועד ההתקנה (אוגוסט) וההשלכות מבחינתך של האיחור במשך זמן שאינו סביר וארוך מדיי.
אם נגרם לך נזק ממשי למעט עוגמת נפש, שלטעמי מתאזן עם העובדה שלא שילמת את מלוא התמורה עד למועד האספקה המאוחר, ניתן לשקול הגשת תביעה כנגד החברה.
הסיכוי לדעתי אינו גבוה ואני ממליצה על מיצוי דין ודברים עם החברה ישירות מחוץ לכותלי בית המשפט לקבלת הנחה/פיצוי לאור האיחור.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר