שלום.
לאחרונה אני וחבר יצאנו לטיול בכרתים. רכשנו את הכרטיסים דרך אתר הדקה ה-90 ומי שסיפק את הטיסה והמלון הייתה חברת "קווי חופשה". כאשר הגענו לכרתים, הוצע לנו על ידי נציג שחשבנו שמייצג את קווי חופשה מספר טיולים ברחבי כרתים בתשלום. נרשמנו לשני טיולים, שילמנו במזומן כל אחד סכום של 100 יורו, אך אותו מקרה קרה פעמיים: כאשר המתנו בנקודה ובזמן שנאמר לנו להמתין לאוטובוס של הטיול, האוטובוס לא הגיע. בשני המקרים דיברנו עם הנציג שמכר לנו את הטיולים והוא טען שהאוטובוס היה שם וחיכה לנו, לא מצא אותנו והמשיך.
כאשר חזרנו ארצה ורצינו לדרוש את כספנו מקווי חופשה, הסתבר שזה היה "נציג מקומי", ולקווי חופשה אין קשר אליו. אנו בתהליכים של להשיג את שמו וכתובתו של נציג זה, אבל עד כמה שאני מבין זה עסק יווני אשר נמצא בכרתים. רציתי לשאול, מה היכולת שלנו לדרוש את הכסף שלנו מעסק שכזה, והאם איזשהי מערכת חוק יכולה לסייע לנו בזאת?
שלום,
אני לא בטוח שהבנתי את הדברים שכתבתם עד הסוף.
לפי מה שאני מבין מהדברים שכתבתם - נציג מקומי למעשה עבד עליכם ואין כל קשר לחברות האחרות (הדקה ה90 וקווי חופשה) - אני צודק ?
אם כך הם פני הדברים, אין לכם ממש מה לעשות. תוכלו כמובן להגיש תביעה כנגד הנציג בבית המשפט ביוון, אך אני לא בטוח שכדאי בשל הטרטור והעלויות הכרוכות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הבנת נכון. הטיולים אורגנו על ידי נציג מקומי (יווני) והוא זה שלקח מאיתנו את הכסף. אני לא בטוח שהוא ממש עבד עלינו; יכול להיות שבאמת הייתה בעיה ארגונית כלשהי שלהם. בכל אופן, תודה רבה על התשובה. רק שאלה אחרונה - יש מקום שבו אפשר להגיש תלונה כנגד העסק הזה? כגון משרד התיירות, משרד התיירות היווני או משהו כזה? או שזה כבר מחוץ לתחום הפורום הזה?
תודה רבה,
טל.
שלום,
אני מניח שתוכל להגיש תלונה ביוון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר