שלום,
אמי בצעה הזמנה של דירת נופש בת״א דרך האתר בוקינג. ההזמנה לתאריך 3/9 בוצעה בתאריך 22/8 בשעה 23:29 ובוטלה ב23/8 בשעה 00:22 כלומר לאחר פחות משעה. היום אמי גילתה שחויבה על מ-ל-ו-א סכום העסקה (לא 5% ולא 100 שקלים) למרות שבוטלה לאחר כשעה (יש גם מייל אישור על הביטול) ונותרו עוד כ9 ימי עסקים עד התאריך של החופשה. אמי התקשרה לשירות הלקוחות של בוקינג ונענתה בזלזול, ניסתי גם אני ליצור קשר עם השירות ולאחר שהתעצבנתי הנציגה ניתקה לי את השיחה. לאחר שנרגעתי קצת התקשרתי שוב על מנת לוודא כי נשלחה פנייה למלון הדירות והנציג שענה לי היה סובלני מאוד, הסברתי שאמא שלי איבדה כושר עבודה לאחרונה ונתמכת בביטוח לאומי וכי המצב הנפשי והכלכלי שלה הוא לא אידאלי בלשון המעטה ולכן אני כועסת. הנציג העביר את פנייתנו וציין בפניהם את מצבה של אמי. כעת ברצוני לדעת האם החוק עומד לצידנו וכיצד עלינו להתנהל במידה ולא תקבל את כספה בחזרה.
לעזרה אודה מאוד!!!
שלום,
לא ציינת כיצד בוצעה ההזמנה (טלפונית, אינטרנט, פנים מול פנים ועוד) ולכן לא ניתן לבדוק האם החוק הוא לצדכם כיוון שלכל מקרה יש החוק שלו.
במידה ולא תקבלו את כספכם בחזרה, יש להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בגין ביטול העיסקה והשבה כספית + פיצויים.
במידה ואתן מעוניינות בייעוץ וסיוע משפטי בעניינכן, אתן מוזמנות לפנות אליי ואשמח לעזור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
העסקה בוצעה דרך אתר אינטרנט שמקשר בין אתרי נופש בארץ ובעולם ללקוחות. בשיחה היום עם נציג שירות הלקוחות הוא טען שהחוק לא חל בעסקה זו כיוון שאמי ביצעה את ההזמנה דרך האתר שהינו בינלאומי (מבדיקה באינטרנט עולה כי פועלים לפי החוק ההולנדי)... לידיעה האתר בעברית ויש לו אלפי לקוחות ישראלים ודירת הנופש שאמי שכרה הינה בתל אביב וישראלית לכל דבר.
שלום,
בדקתי את האתר ואכן האתר הינו אתר הולנדי ולא ישראלי ולכן חוקי ישראל לא חלים על אתר מהולנד. לפיכך תוכלו לבטל את העסקה על פי חוקי הולנד ולא חוקי ישראל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר