שלום שמי דני מויאל . אני גר ברמת גן. אני בן 36 אני כבר תקופה ארוכה רוצה לקנות מחשב נייד חיפשתי דגם מסוים במקרה מצאתי מחשב שאני מעוניין בו באתר יד 2 .. יצרתי קשר עם המוכר בהודעה שאלתי אותו מה המצב של המחשב מאיפה הוא נקנה ומה המחיר הוא שלך לי כמה תמונות ואמר שהמחשב חדש ממש חדש והכול עובד מצוין .יום למחרת בתאריך 18.9.15 קבעתי עם המוכר שאני יבוא לראות את המחשב ועם יסתדר אני ירכוש אותו הגעתי לבחור בבית שלו הוא הבראה לי את המחשב הסתכלתי בו מעט היה נראה בסדר הוא אמר שהוא צריך למחוק את החומר שלו ממנו בינתיים הייתי כבר לחוץ בזמן כי הייתי צריך להוציא את בני מהגן .שלמתי לבחור והחתמתי אותו על זיכרון דברים שהמחשב לא גנוב והוא תקין .. לפני שעזבתי הוא אמר לי עם יש בעיה תתקן אותי אמרתי לעצמי איזה בחור נחמד ממש הייתי מרוצה בכל הזמן הזה יש לציין שהמחשב נימצא במצב התקנה שהוא מסך שחור הלכתי עברה כמעט שעה והמחשב עוד לא סיים את ההתקנה כאשר הגעתי הבית לקחתי . מטלית מיוחדת לניקוי מסכים והתחלתי לנקות את המחשב כי היה עליו הרבה סימנים של ידיים . תוך כדי שאני מנקה הבחנתי שעל המחשב יש שריטה בחלק העליון של המחשב וגם יש שני נקודות שיוצאות מהם אור של המסך לאחר מכן גילתי שיש נקודות שחורות על המסך מבפנים שרואים אותם רק בצבעים בהירים זה ישר בולט ... שלחתי למוכר ישר הודעה ואמרתי לו על כל הבעיות השיב לי הודעה כאילו הוא לא יודע על מה אני מדבר שלחתי לו תמונות של הבעיות ואמרתי לו שאני רוצה לבוא להחזיר לו את המחשב כי אני לא מעוניין בו עם בעיות כאלו הוא אמר לי שהוא כבר יצא מת"א לכיוון חיפה ושבמוציא שבת הוא יחזור ושאני יהיה איתו בקשר לאחר שיצא שבת יצרתי איתו קשר והוא קבע איתי בשעה 23:20 בלילה אמרתי לו בסדר למרות שזה מאוחר הגעתי לשם חכתי שהוא יגיע שהוא הגיע הראיתי לו את הבעיה ואמרתי בבקשה הבאתי לך את כל הדברים שהבאת לי במעמד המכירה בבקשה תחזיר לי את הכסף ואז הוא אומר לי שהוא לא רוצה להחזיר לי את הכסף אמרתי לו אתה רציני אז למה הבאת אותי בשעה 23:00 בלילה הוא אמר לי לראות את הבעיה התעצבנתי אבל הצלחתי להחזיק את עצמי בדרך הביתה שלחתי לו הודעה ואמרתי לו שאני ממש מאוכזב כי היה נראה אדם ישר הוא לא ענה כבר בבוקר התחלתי לבדוק את המחשב יותר לעומק וגילתי שיש גם בעיה בסוללה היא נגמרת מהר בבוקר הוא שלח לי הודעה שהמחשב תקין ציינתי בפניו שגם הסוללה עכשיו עושה בעיות הוא לא ענה יש לציין שהוא מכבה את הפלאפון ולא מוכן לעשות לי אמרתי לו שאני אתבע אותו ואני יפנה למשטרה עם יהיה צורך על רמאות לאחר כמה שעות הוא שוב שולח לי הודעה הפעם דרך המייל ואומר לי שוב שאין בעיה עם המחשב אז אמרתי לו עם אין בעיה אז תיקח את המחשב חזרה לא קרה כלום והוא טוען שהוא אמר לי שהוא מחק את החומר שלא השבתי לו שבזמן הקניה הוא אמר לי שהוא לא משתמש בכלל במחשב כי יש לו מחשב אחר ואף יותר מזה אמרתי לו אני יבוא לקראתך בגלל שמחקת את החומר אני מוכן לתת לך בין 100 ל 200 שקל תחזיר לי את שאר הכסף הוא לא ענה ישר לאחר כמה זמן אמר לי בעיקרון אפשר אבל אתה כבר איימת ודיווחת למשטרה ומשפטים נראה לי עבוד לא ? ושוב שאלתי אותך מה החלטת אני כרגע יוצא לארוחת ערב אבל אני לא מוכן להחליף .... השאלה שלי מה אני יכול לעשות האם אני יכול לתבוע אותו לבקש את כספי חזרה מה אני יכול לעשות
שלום,
לפי מה שאתה מתאר ראית ובדקת את המחשב טרם רכישתו. במידה ותוכל להוכיח שהמוכר ידע על התקלות אך הסתיר אותם ממך, תוכל להגיש תביעה בבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר