שלום רב,
הגשתי תביעה נגד חברת ביטוח ונגד סוכן הביטוח לבית משפט לתביעות קטנות. עברו למעלה מחודשיים והנתבעת עדיין לא הגישה כתב הגנה אחרי שפעמיים דחתה הגשה בלי שקראתי שהייתה לה סיבה מוצדקת!!
אתמול קיבלתי החלטה מבית משפט שהדיון נקבע לעוד חודשיים וכי הדיון יתקיים גם ללא כתב ההגנה בצירוף העתק מעוד בקשה של חב' הביטוח לדחיית הגשת כתב הגנה.
מקרה דומה קרא לפני מספר שנים מול אותה נתבעת וגם אז דחתה הגשת כתב הגנה מספר פעמים ויום לפני הדיון צלצל שליח להודיע שמגיע עם כתב הגנה ונאמר לו שאין אישר בבית . בזמן הדיון הנתבעת הטילה את האחריות לאי מסירת כתב ההגנה בכך שלא הייתי בבית מה הרושם שזה עשה על השופטת אני לא יודעת אבל במשפט זה אני זכיתי.
האם נתבעת יכול לא להגיש כתב הגנה?
מה עושים במקרה זה?
למה השופטת לא נותנת פסק דין בהעדר כתב הגנה?
האם מותר לי לפנות לבית משפט לקבוע דיון רק אחרי קבלת כתב הגנה ? בכל זאת חשוב לדעת מה טענות הנתבעת ולמה להיות מוכן.
שאלה שנייה - 2 תובעות הגישו את התביעה אני והבת . הבת ביום הדיון נמצאת בחו"ל האם היא חייבת להיות נוכחת או גם תובעת מספיק?
נא עזרתכם ועצתכם.
בתודה מראש
חני
שלום חני,
כשראית כי הנתבעת לא מגישה כתב הגנה היה עליך לפנות לבית המשפט ולבקש פסק דין בהעדר הגנה.
בהליך של תביעות קטנות בית המשפט לא כפוף להליכים המשפט הרגילים ויכול להחליט שלא בהתאם לסדרי הדין.
במהלך התקופה היה עליך "להילחם" בבקשות חברת הביטוח ולא לאפשר להם לדרוך עליך ברגל גסה.
מכיוון שאינך בקיאה בפרוצדורות ובמה עליך לעשות בבית המשפט חברת הביטוח מנצלת זאת לטובתה.
ביתך חייבת להיות ביום הדיון בבית המשפט (אם היא אחת מהתובעות) ואי הגעתה ביום הדיון עלול לגרום לכך שאת ובתך תפסידו במשפט.
במידת הצורך אני ממליץ לך לדחות את הדיון ליום שבתך תיהיה בארץ.
במילים אחרות, כיוון שאינך נעזרת בעו"ד והצד השני (חברת הביטוח נעזרת בעו"ד) הנתבעת מנצלת את הידע שלה בבית המשפט ומשתמשת בהם כנגדך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום רב,
ראשית תודה על תגובתך מה-13/12/15 בשעה 10:22.
מתגובתך הבנתי שצריך לשלוח 2 בקשות מבית משפט:
א. בקשה למתן פסק דין בהעדר כתב הגנה.
ב. בקשה לדחיית הדיון עד לחזרתה של בתי מחו"ל.
האם צריך לצרף לבקשה לדחיית הדיון עד לחזרתה של בתי מחו"ל צריך לצרף העתק מכרטיס טיסה? מה צריך לצרוף אם בכלל?
האם אכן כך?
בתודה מראש .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר