רכשתי רהיטים בחברה גדולה ומוכרת, ועל אף שתעודת האחריות שלהם עצמה מציינת שהיא תהא בתוקף רק כאשר היא תהיה חתומה, הם מסרבים לספק לי תעודת אחריות מקורית (הם שלחו לי עותק סרוק ללא תאריך הרכישה, כך שלא ניתן לקבוע את משך האחריות).
ידוע לי שהתקנות להגנת הצרכן אינן כוללות רהיטים, אבל הם פעולה זו חוקית? האם הם יכולים להתנות את תוקף האחריות במשהו שהם אינם מספקים ללקוחותיהם?
שלום גיא,
נדמה לי שעשית פה סלט שלם. ממתי תקנות הגנת הצרכן אינן כוללות רהיטים ? ומה הקשר בין התקנות לביטול עסקה לתעודת אחריות ?
החברה חייבת לספק תעודת אחריות באם תעודת האחריות היא חלק מהעסקה ואינה יכולה להתנות זאת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
עו"ד איציקובסקי שלום רב,
לשאלתך, למיטב הבנתי, התקנות החדשות משנת 2006 מגדרות "טובין" כ"מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים
מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ150-
שקלים חדשים" - להבנתי תקנות אלה אינן כוללות רהיטים.
האם חלה חובה לספק תעודת אחריות עבור כל מוצר, בציון תאריך הרכישה?
תודה רבה.
שלום,
אינני יודע איפה אתה מעיין. החוק (התקנות) הם משנת 2010.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אתה מדבר על התקנות לביטול עסקה במסגרת התקנות להגנת הצרכן - אני מדבר על תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה משנת 2006 (לצערי לא ניתן לצרף קישורים בפורום הזה).
שאלתי היא האם בעל עסק מחויב לספק תעודת אחריות חתומה ומקורית, הכוללת את תאריך ומקום הרכישה, במקרה של רכישת רהיטים? משום שהתקנות מ-2006 כוללות רק מוצרי חשמל, ומציינות במפורש שהן אינו כוללות רהיטים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר