שלום רב.
לפני כשבועיים בעלי רכש מכונת כביסה בלעדי .
בדף המוצר בחנות נכתב כי יש אפשרות להאריך את שנת האחריות למכונה בעוד שנתיים בתוספת תשלום של 199 ₪ .בעלי עדכן אותי שיש אפשרות כזו, אך לא נקב בסכום.
הטכנאי שהגיע אלינו , הציע לי להאריך את האחריות בארבע שנים , תמורת 500 ₪ ולקבל בנוסף, שתי אריזות של דפים המחליפים את אבקת הכביסה.
כיון שמיהרתי, נתתי לו פרטי אשראי והוא השאיר את ה" מתנה " עם קבלה והמשיך לדרכו.
כשבעלי הגיע, הוא מאוד כעס ששילמתי סכום מופרז של 500 ₪ והענין הגיע למנהלי הרשת המוכרת כדי לעשות ברור מולם ולהחליף את תקופת האחריות.
בשיחה השבוע, עם נציג החברה נותנת השרות , נוכחתי לראשונה ששילמתי 800 ₪ ולא 500 כפי שחשבתי.
כדי לבטל עסקה דרשו ממני -
*להחזיר את המתנה למרכז שרות במרחק שעת נסיעה או לשלוח אותה בדואר על חשבוני.
*בנוסף, עלי לשלם 190 ₪ תמורת אחת האריזות שנפתחה.
* את ההחזר הכספי אקבל אחרי 21 ימי עבודה.
אני טוענת שיש כאן מקח טעות שאיני אמורה לשלם את מלוא עלותו .
1. המידע המלא אמור היה להמסר מראש ע"י מוקד השירות ולא כמכירת מוצר ע"י הטכנאי בביתי .
2. החברה נותנת השרות לא הזכירה כלל את האפשרות ובמיוחד לא את המבצע של שנתיים אחריות.
3. בשום חלק בשיחה , הקצרה מאוד ביני לבין הטכנאי , לא הוזכר הסכום של 800 ₪.
4. איני זקוקה למוצר המתנה. לדעתי הוא רק טריק לחשיפת מוצר חדש .
אומנם פתחתי את האריזה וניסיתי דף מתוך סקרנות ומתוך ידיעה שהוא שלי כעת ,אך לא אשלם את מחירה המופרז של המתנה שמלכתחילה, לא הוותה עבורי תוספת מוטיבציה בבחירת השרות.
והרי כבר ברור מדברי שהייתי בוחרת באפשרות לשלם רבע מהמחיר תמורת השרות הקצר, ולא הייתי מצטערת כלל על חסרונם של דפי הכביסה. אילו רק ידעתי על כך.
מבחינתי כל העסקה טעות ביסודה והיא תולדה של תום לב מצידי וחוסר נתונים.
מה במקרה זה החוק מחייב אותי ?
תודה רבה. גילה.
שלום,
שאלתך אינה רלוונטית. החוק לא מחייב אותך לעשות דבר.
בעקבות מה שאת מתארת אני מציע לך לבטל את העיסקה ולהשיב את כספך בחזרה + פיצויים על נזקים ועוגמת נפש באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט.
במקביל את יכולה לפנות למועצה לצרכנות כדי להגיש תלונה כנגד החברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה רבה.
ולגבי המתנה- אני צריכה לשלם חלק יחסי או את מלוא עלותה ?
שלום,
שוב אין פה צריכה או לא צריכה.
אם החברה נהגה כלפיך בדרך של הטעייה אינך צריכה לשלם דבר ואת כל התשלום והפיצוי החברה תצטרך לשלם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר