לפני שבוע הועברה פנייה שלא הופיעה או נענתה.
בפנייה ביקשתי לברר בעניין תביעה שהגשתי לבית משפט לתביעות קטנות בה 2 נתבעים . חברת ביטוח וסוכן הביטוח.
עברו חודשיים וחצי ו-2 הנתבעים עדיין לא הגישו כתב ההגנה .
בהודעת בי"מ שהתקבלה לפני שבוע התקבלה החלטה בה נכתב שהדיון יתקיים גם אם הנתבעים לא יגישו את כתב ההגנה.
א. מה משמעות הדבר לגביי?
ב. האם אני יכולה להתנגד בטענה לקבלת פסק דין בהעדר כתב הגנה?
ג. יצוין, שבתביעה שהגשתי לפני מספר שנים גם נגד אותה חברת ביטוח
שליח מטעם חברת הביטוח שצלצל להודיע שהוא בדרך עם כתב הגנה ולא היה אישר בבית לקבל אותו . כך שמדובר בשיטה בה חברת הביטוח נוקטת מהשיקולים אינטרסנטיים - מדוע בית משפט במקרה כזה לא פוסק ישר נגדה בגלל ביזיון בית משפט?
האם נתבע שניתנו לו 15 יום להגיש כתב הגנה יכול לפעול כראות עניו ובלי שהגיש
כתב הגנה להגיע לדיון ולקבל איזו נזיפה קטנה וזהו ולהמשיך כאילו דבר לא קרה?
עניין נוסף, מדובר ב-2 תובעים. המועד שנקבע לדיון הוא מועד בו אחד התובעים נמצא בחו"ל וחוזר רק חודש אחרי מועד הדיון . מה עושים? ומה הסנריו לו צריך לצפות והאמצעים העומדים לרשותנו?
בתודה מראש?
חני שלום,
ראשית, לא הבנתי מהנתונים שהצגת האם בית המשפט נתן את החלטתו לאחר שנדרש לכך. כלומר- האם ההחלטה ניתנה לאחר שהגשת בקשה "למתן פסק דין בהיעדר כתב הגנה"?...
ככלל בית המשפט אינו נותן ליתן פסק דין כנד נתבע מבלי שנתן לו את יומו בבית המשפט.
בית המשפט לתביעות קטנות , בפרט, אינו מחויב לסדרי הדין והדבר נתון לשיקול דעתו של היושב בדין. מאחר שהשופט כבר נתן את החלטתו, עלייך להגיע לביום הדיון ולהזכיר לשופט שלא הוגשו כתבי הגנה- ושייקח עניין זה בחשבון לצורך פסיקת הוצאות /או טענות שייטענו ע"י ההגנה בע"פ ושאליהן לא תהייה מוכנה.
באשר לתובע השני, יש לעדכן את בית המשפט מבעוד מועד (באמצעות הודעה בכתב) המלוות באסמכתאות לכך שהתובע צפוי לשהות בחו"ל ולבקש אולי את דחיית/ הקדמת מועד הדיון .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
אני מבינה מתגובתך שאיחרתי את המועד להגשת בקשה למתן פסק די בהעדר כתב הגנה?
חני שלום,
כפי שאת רואה מי שהשיב לך זו עו"ד אורטל אמת ולא עו"ד חיים איציקובסקי.
כפי שכתבתי לך קודם- לא ברור לי מה קדם להחלטת בית המשפט כפי שפירטת, מדוע הוא נדרש לתת החלטה שכזו?
האם הוגשה בפניו בקשה כלשהי ע"י מי מהצדדים (שלך או של הצד האחר)? או האם בית המשפט נתן החלטה מטעמו מבלי שנדרש אליה.
בכל מקרה, אם את לו זו שהגישה את הבקשה, ולא הגשת קודם בקשה למתן פסק דין בהעדר את תמיד יכולה לנסות לבקש מבית המשפט ולהסביר מהי הסיבה לכך. אבל חשוב לציין כי מאחר וההחלטה של בית המשפט הייתה ברורה בעניין קיום דיון גם אם לא יוגשו כתבי הגנה- הסיכוי לבקשה כזו לטעמי קלוש.
ובכלל בית המשפט אינו נוטה לתת פסקי דין בהעדר הגנה מבלי לקיים דיון לגופו של עניין.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום רב,
ראשית תודה על ההתייחסות.
הבוקר דיברתי עם מוקדנית בתי המשפט ונאמר לי שמחברת הביטוח הגישו 3 פעמים בקשה לדחיית הגשת כתב הגנה ובפעם השלישית התקבלה ההחלטה שמועד הדיון לא ידחה ויתקיים גם ללא הגשת כתב הגנה.
באשר לנתבע 2 (סוכן הביטוח) נאמר כי לא היה אישור קבלת כתב תביעה שנשלחה אליו בדואר רשום.
בטרם אני פונה בבקשה למתן פסק דין בהעדר הגשת כתב הגנה אני מבקשת
לשאול לדעתך לגבי הגשת בקשה למתן פסק דין בהעדר כתב הגנה כאקט פורמלי ובצירוף דוא"ל של סוכן הביטוח כדי לשלוח אליו את כתב התביעה בדוא"ל.
יחד עם זאת אשלח לסוכן הביטוח את כתב התביעה בדואר רשום באופן פרטי ולא דרך בית משפט כי לא ניגש לקחת אותו משום שידע כי שמדובר בכתב התביעה.
שוב תודה מראש
חני
בית המשפט הבהיר לחברת הביטוח שאינו יעתר לבקשה שלהם להגיש באיחור את כתב ההגנה (כנראה לאור בקשות חוזרות ונשנות ולאור כך שמועד הדיון מתקרב) על חשבון דחיית מועד הדיון. לכן הוא הבהיר שהדיון יתקיים במועדו גם אם לא יוגש כתב הגנה.
במקרה כזה, בהחלט את יכולה להגיש לבית המשפט בקשה מטעמך למתן פסק דין בהעדר הגנה- ולציין את העובדה שעד כה לא הוגש כתב הגנה מטעם חברת הביטוח. או לחלופין, באותה הבקשה, לבקש מבית המשפט שייקח עניין זה בחשבון לצורך פסיקת הוצאות, ותדגישי בפניו את העובדה שככל שלא יוגש כתב הגנה העניין יקשה עליך במועד הדיון.
באשר להמצאת כתב התביעה. ככל שכתב התביעה לא הומצא לנתבע הנוסף הרי שסד הזמנים להגשת כתב ההגנה לא חל עליו. קחי בחשבון שאם לא יהיה אישור המצאה עד למועד הדיון השופט לא יפסוק כנגדו. המצאת באמצעות דוא"ל היא לא המצאה כדין. ממליצה לך להגיש את כתב התביעה באמצעות רשום+ אישור מסירה לנתבע השני בהקדם האפשרי ולפני מועד הדיון. בנוסף תוודאי עם מזכירות בית המשפט שהוא קיבל זימון למועד הדיון כי אם לא גם אז תהייה בעייה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
שלום רב,
עזרת לי מאוד - תודה רבה רבה מקרב לב. אפעל בהתאם.
מאחלת לך סוף שבוע טוב ונעים.
חני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר